KÜLTÜR/SANAT

Etnospor’la kültürel devrim başlıyor.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, “Etnospor’la kültürel devrim başlıyor. Kendi kültürümüz bu topraklara egemen olmalı”dedi.

12 Mayıs 2017 Saat: 10:18
Etnospor’la kültürel devrim başlıyor.
Etnospor’la kültürel devrim başlıyor.

Etnospor’la kültürel devrim başlıyor

Etnospor Kültür Festivali'nin ikincisi başladı. "Ok Yaydan Çıkıyor" sloganıyla Yenikapı Etkinlik Alanı'nda 4 gün sürecek festivalde Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, "Biz batıdan aldığımız kültürel renklerle boyanmamalıyız. Etnospor Kültür Festivali'ndeki geleneksel sporlarımızı canlandırma gayretimizin bir diğer doğal paydaşı da kültürümüzün bütün sahalarında bir kültürel devrimin başlatılması. O da kendi kültürümüzün, geleneğimizin yeniden bu topraklarda egemen olmasıdır" ifadesini kullandı.

21. YÜZYIL MÜSLÜMANLARIN OLACAKTIR
Başkan Bilal Erdoğan 7'den 70'e birçok insanın festivale katıldığının altını çizerek, "Herkes kendinden bir şeyler buluyor. Çok iddialı belki ama son 15 yılın verilerine bakarak söylüyorum 21. YY. Anadolu Müslümanları'nın olacaktır" açıklamasında bulundu.

ETNOSPOR SADECE SPOR DEĞİL KÜLTÜREL BİR AKTİVİTEDİR
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KılıçEtnospor'un sadece spor değil, kültürel de bir aktivite de olduğunu söyledi. Kılıç, "Geleneklerimizden aldığımız güçle geleceğe yürüyüşümüzü kuvvetli bir şekilde olması için hedeflerimizi sağlam temeller üzerine kurmalıyız" dedi.


Yenikapı'daki festivalin açılışını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Dünya Etno Sporları Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve Eşi Reyyan Erdoğan yaptı.


Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen etkinlikler 11 branşta yapıldı. Tarih yeniden canlandı.



OBA YAŞAMI CANLANDIRILDI
Etkinliklerde oba yaşamı canlandırıldı. Anadolu'da yüzyıllar önce yaşanan gelenekleri vatandaşlar büyük bir keyifle takip etti.



ATLI GÖSTERİLER RENK KATTI
Türk dünyası, Orta Asya ve Anadolu'ya özgü şenliklerin düzenlendiği etkinliklerde atlı cirit ve atlı gösteriler ilgiyle takip edildi.



KÜÇÜK MEHTERLER DE KATILDI
"Ok Yaydan Çıkıyor" sloganıyla İstanbul'da başlayan Yenikapı etkinliklerinde küçük mehterler etkinliklere renk kattı.

.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑