KÜLTÜR/SANAT

Fareler ve İnsanlar'a jüri özel ödülü

Yeni Tiyatro Dergisi 4. Emek Ve Başarı Ödülleri’nde Fareler ve İnsanlar oyunu jüri özel ödülüne layık görüldü

23 Mayıs 2016 Saat: 14:27
Fareler ve İnsanlar'a jüri özel ödülü
Fareler ve İnsanlar'a jüri özel ödülü

Bu yıl 4’ncüsü düzenlenen “Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri”nde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Aydın Sigali'nın yönettiği "Fareler ve İnsanlar" oyunu ile Jüri Özel Ödülü (Yılın Ekibi) ödülüne layık görüldü. Ödülü Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları adına  Aydın Sigali aldı.

EMEK VE BAŞARI ÖDÜLLERİ

Yeni Tiyatro Dergisi 4. Emek ve Başarı Ödülleri, sahne sanatları dünyasını bir araya getiren güzel bir törenle Beşiktaş Fulya Sanat Merkezi’nde sahiplerini buldu. Yeni Tiyatro Dergisi 4. Emek ve Başarı Ödülleri’nde bu yıl 11 emek, 1 onur, 1 jüri özel, 2 tane çocuk tiyatrosu ve 17 kategoride 20 başarı olmak üzere toplamda 35 tane ödül verildi. Tiyatro camiasının en önemli isimlerinin yer aldığı ödül töreninde Kocaeli Şehir Tiyatrosu’nun Fareler ve İnsanlar adlı oyunu jüri özel ödülü aldı.

OYUNUN KONUSU

Dünyaca ünlü yazar John Steinbeck’in romanından uyarlanan ‘’Fareler ve İnsanlar’’ Mehmet Çevik’in proje sorumlusu olduğu Aydın Sigalı’nın yönettiği oyun; iki yakın arkadaş olan George ve Lennie’nin hikâyesini konu ediniyor. John Steinbeck tarafından yazılan oyunun çevirisini Zeynep Avcı yaptı. Oyunun yönetmenliğini Aydın Sigalı üstlenirken yönetmen yardımcılığını Ozan Şahin, dekor tasarımcılığını Behlüldane Tor, kostüm tasarımcılığını Emine Kaynak Yıldırım, müzik direktörlüğünü Fatih Veli Ölmez yaptı.

OYUNCULAR

Sürükleyici kurgusu ve sahne kıyafetleriyle ilgi çeken ‘’Fareler ve İnsanlar’’ adlı tiyatro oyunda Erdem Irmak, Volkan Dinç, Yaşar Özveri, Veysel Sami Berikan, Nuri Karadeniz, Utku Oğuz, Ferdi Yıldız, Aytek Mete Elgün, Azer Şelte, Pınar Ünsal rol aldı.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑