KÜLTÜR/SANAT

Festivale yoğun ilgi

Kuzey Kafkas Kültür Festivali açılışı gerçekleşirken, protokolün yoğun ilgisi dikkat çekti

21 Mayıs 2016 Saat: 13:00
Festivale yoğun ilgi
Festivale yoğun ilgi

Abhazya - Türkiye Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Temsilciliği, Kocaeli Abhaz Derneği, Körfez Kafkas Kültür Derneği ve Gebze Kuzey Kafkas Kültür Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği Kuzey Kafkas Kültür Festivali, Kocaeli'nin önde gelen protokol üyeleriyle gerçekleşti.

Kuzey Kafkas Kültür Festivali, İzmit Perşembe Pazarı alanında, protokol üyelerinin, Kocaeli halkının ve Kafkasyalıların geniş katılımıyla gerçekleşti. Festivalin açılışına İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Özak, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Abhazya – Türkiye Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Temsilcisi Ruhi Karaalp, Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Ceylan’ın yanı sıra Abhaz Dernekleri Federasyonu Yöneticisi Ümit Karaalp, Kocaeli Abhaz Derneği Başkanı Hasan Konca, Akmis Grup Genel Müdürü Olgun Aksoy, Kuzey Kafkas halkları ve çok sayıda Kocaelili katıldı.

KURDELE BİRLİKTE KESİLDİ

Gerçekleşen festivalin açılışında kurdele kesim töreninin ardından Kocaeli Abhaz Derneği Başkanı Hasan Konca konuşma gerçekleştirildi.Hasan Konca konuşmasında katılan protokol üyelerine ve festivale katılan halka teşekkür etti. Ardından söz alan Ruhi Karaalp, Kafkas toplumunun tanıtımında bu gibi organizasyonların Abhazya ve Kafkas ülkelerinin tanıtımında önemli rol aldığını söyledi. Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Ceylan, Kafkas halklarının nezaketinden ve hoşgörüsünden bahsetti. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Türkiye’nin önemli bir mozaik olduğuna, Anadolu’da yaşayan Kafkasyalıların, bu mozaiğin önemli bir parçası olduğunu söyledi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Özak ise Kafkas halklarının Anadolu topraklarında önemli bir konumu olduğuna dikkat çekti. İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu’da konuşmasında İzmit’in önemli kültürleri bir arada barındığına dikkat çekti.

BU KEZ DANS VE MÜZİK YOK

Festivalde Kafkas halklarını temsil eden materyaller sergilendi. Kafkas yemekleri de katılımcılara ikram edildi. Kuzey Kafkasya markası taşıyan tüm ürünler de bu festivalde sergilendi. 21 Mayıs Büyük Çerkes Sürgünü olmasından dolayı da festival boyunca eğlenceli müzikler çalınmadı, dans gösterileri gerçekleştirilmedi. Açılışı gerçekleşen sergi, 3 gün boyunca sürecek ve Pazar akşamı sona erecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑