KÜLTÜR/SANAT

Genç tiyatroculara deneyim şansı

Tiyatro Okulu mezunu oyuncular, “Genç Sahne” ile ilk deneyimlerini yaşamaya hazırlanıyor

3 Ekim 2012 Saat: 10:49
Genç tiyatroculara deneyim şansı
Genç tiyatroculara deneyim şansı
Genç tiyatroculara deneyim şansı
Tiyatro Okulu mezunu oyuncular, “Genç Sahne” ile ilk deneyimlerini yaşamaya hazırlanıyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bünyesinde kurulu bulunan Tiyatro Okulu’nun ilk dönem mezunları, bu yıl hayata geçirilen “Genç Sahne” projesi ile tiyatro birikimlerinin pekiştirilmesi ve sahne deneyimi kazanmaları açısından önemli bir olanağa kavuşuyor.
ÇALIŞMA PROGRAMI BELİRLENDİ
Tiyatro Okulu Birim Sorumlusu Işık Öztorun ve Tiyatro Okulu öğrencilerinin katılımı ile Genç Sahne Direktörü Koray Onur başkanlığında Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) Tatbikat Sahnesi’nde gerçekleştirilen toplantıda, her yıl yeni mezunların da eklenmesi ile çığ gibi büyüyecek ve tiyatro sanatının yaygınlaşmasına önemli katkılar yapacak Genç Sahne Projesi’nin genel çerçevesi, çalışma programı ve görev paylaşımı ayrıntılı şekilde ele alındı. 
GÖLCÜK KERVANSARAY’DA SAHNELENECEK
Toplantıya Tiyatro okulu öğrencileri de katılarak görüş ve önerilerini sundu. Burada konuşan Genç Sahne Direktörü Koray Onur, Tiyatro Okulu ile eşgüdümlü olarak sürdürülen çalışmaların, tiyatral bir altyapı oluşturması açısından son derece önemli olduğunu dile getirdi. Onur, “Kasım’da başlaması ve Mart ayı içerisinde Gölcük Kervansaray Sahnesi’nde sahnelenmesi öngörülen çalışmada Türk edebiyatının seçkin bir örneğini ortak bir çalışma ile yansıtabilmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑