KÜLTÜR/SANAT

Genç yönetmenler dünya sinemasına göz kırpıyor

Ülkemizin yetiştirdiği genç yönetmenler Enes Kabaoğlu, Mustafa Kabaoğlu ve Timur Zaim, çevreci belgeselleriyle görücüye çıkıyor

6 Ekim 2016 Saat: 15:29
Genç yönetmenler dünya sinemasına göz kırpıyor
Genç yönetmenler dünya sinemasına göz kırpıyor

Türk sinema sektörüne katılan genç isimlerden Enes ve Mustafa Kabaoğlu ile Gölcük Yalı Mahallesi’nin başarılı muhtarı Nuran Zaim’in oğlu Timur Zaim büyük bir başarıya imza atmak üzere.

Çekimleri Muğla Dalyan’da devam eden “Ben’e Yolculuk” isimli belgeselin tanıtımı 8 Ekim günü saat 16.00’da Dalyan Resort Otel’de gerçekleşecek.

HAIMOFF’UN YAŞAMI ÜZERİNE

1922 yılında İngiltere’de doğan, 30 yıldır Muğla Dalyan ‘da yaşayan ‘Kaptan June’ ismiyle tanınan Türk Vatandaşı June Haimoff un yaşamını gözler önüne serecek olan JOURNEY TO SELF (BEN’E YOLCULUK) belgesel filmin çekimleri Muğla Dalyan ‘da başladı.

Film tamamlandığında dünyanın çeşitli ülke TV’lerine dağıtılacak.

Filmin yapımcısı bugüne kadar çeşitli uluslararası ödüllü belgesel filmlere imza atmış olan Fehmi Gerçeker, filmin yönetmeni ise İstanbul’da birçok sanatsal proje, tiyatro oyunları ve kısa filmlere imza atmış olan Enes Kabaoğlu. Yönetmen yardımcılığı görevini üstlenenden biri de Gölcük, Değirmendere Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim’in oğlu Timur Zaim. Filmin özgün müzikleri,Edinburgh Film Müzik Orkestrasının başkanı, “Potemkin Zırhlısı” gibi dünyaca ünlü birçok filmin müziğini bestelemiş olan Yati Durant tarafından hazırlanacak.

JOURNEY TO SELF (BEN’E YOLCULUK)

Jet sosyetenin içinde yaşayan, görkemli yaşam süren bir kişinin ışıltılı hayatını terk ederek 14 metre bir tekneyle kendi yolculuğuna çıkan Haimoff’un öyküsüdür. Afrika savanlarında koşarak büyümüş bir çocuğun, Milano’da verdiği resitale uzanan,Elizabeth Taylor ile komşu olan, James Bond ile kayak yapan bir kadının, tek başına denizlere açılan bir kaptan olmaya giden yolculuğunun belgesel filmidir.

Kaptan June, 1983 yılında Muğla’da bulunan İztuzu sahilinde bir barakada yaşamaya başlamıştır. Bölgede yaşayan Caretta Carettalara annelik yapan Kaptan June, İztuzu sahiline yapılacak büyük bir otel projesinin iptal edilmesi, Türkiye’de ilk ‘sit alanı’ kavram ve kanununun çıkması ve çevre bakanlığının kuruluşu konularına neden olan çalışmalarıyla ; dünyada ise özellikle, doğayı ve carettaların korunması konularındaki çalışmaları ile tanınmaktadır. June Haimoff, Buckhingam Sarayı’nda Kraliçe II.Elizabeth tarafından verilen Kraliyet Nişanı ile onurlandırılmıştır.

8 Ekim 2016 tarihinde saat 16.00 da Muğla / Dalyan, Dalyan Resort Hotel’de JOURNEY TO SELF (BEN’E YOLCULUK) filminin çekimlerinin başlaması nedeniyle bir tanıtım kokteyli yapılacak.

Ayrıca bu toplantıda June Haimoff’a, Dalyan’ın dünyaya tanıtımına, doğa ve hayvanların korunmasına yaptığı katkılardan dolayı Muğla Valisi Amir Çiçek tarafından özel bir plaket verilecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑