KÜLTÜR/SANAT

Gezici Sinema İskenderun'da

Altın Koza Anadolunun Festivalidir ve Adanadan Anadoluya Türk Sineması Yollarda sloganlarıyla yola çıkan Büyükşehir Belediyesi Gezici Sineması, 38 il, 61 noktada 14 bin 500 kilometre yol katedip 36 milyon insanla buluşacak.

13 Ağustos 2012 Saat: 12:06
Gezici Sinema İskenderun'da
Gezici Sinema İskenderun'da

'Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir' ve 'Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda' sloganlarıyla yola çıkan Büyükşehir Belediyesi Gezici Sineması, 38 il, 61 noktada 14 bin 500 kilometre yol katedip 36 milyon insanla buluşacak. Gezici Sinema, 25'inci durağı İskenderun'da da ilgi gördü. 

Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın konseri ile başlayan etkinliğe, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı. Bandonun seslendiğirdiği 10. Yıl Marşı'na, etkinliğe katılan binlerce insan eşlik etti. 10. Yıl Marşı söylendiği sırada İskenderunlu gençler tarafından Türk bayrağı açıldı. 

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Türk Halk Oyunları Ekibi'nin folklor gösterisi ardından, Çağlayan Semazen Grubu gösterisi de büyük ilgi gördü. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi Ali Şenozan Konservatuvarı Türk Sanat Müziği sanatçıları Cevdet Cömertbay ile Lale Dağtekin konser verdi. 

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Altın Koza Film Festivali'nin, Türk sinemasına çok büyük katkılarda bulunduğunu söyledi. Civelek, "Altın Koza Film Festivali'nin bir parçası olan bu etkinliği İskenderun'a taşıyarak insanların kaynaşmasına, birleşmesine vesile olduğu için Başkan Aldırmaz'a çok teşekkür ediyorum. Sinema, sanatın en güzel örneklerinden biridir. Çukurova, çok önemli sinemacılar, sanatçılar, edebiyatçılar yetiştirmiş, sanat ve sanatçının kaynağı olan bir yerdir." dedi. 

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise Çukurova coğrafyasının önemine değindi. İstanbul'dan sonra en büyük metropolün Çukurova olduğunun altını çizen Zihni Aldırmaz, "Çukurova olarak 10 milyon nüfusu barındırıyoruz. İstanbul'dan sonra sizlerle birlikte en büyük biziz." diye konuştu. 

Gezici sinemanın 38 il 61 noktada 36 milyon insanla buluşacağını hatırlatan Zihni Aldırmaz, "Sayın Civelek, bu projenin parçası olmak istediğini söyledi ve sizlerle buluştuk. Sizlerin sevginizi ve muhabbetinizi tüm Anadolu'ya götüreceğiz." diye konuştu. 

'Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir' ve 'Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda' sloganlarıyla yola çıkan gezici sinemanın İskenderun'da konaklaması nedeniyle Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelelek, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a "teşekkür plaketi" verdi. Aldırmaz, "Bu plaketi Adanalı hemşehrilerim ve sinema sanatçılarımız adına alıyorum." dedi. Daha sonra "Eyvah Eyvah 2" filmi gösterime girdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑