YAŞAM

Gıda Dağıtımında İzdiham

Kütahya Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla yapılan erzak dağıtımında izdiham yaşandı.

6 Ağustos 2012 Saat: 15:28
Gıda Dağıtımında İzdiham
Gıda Dağıtımında İzdiham

Kütahya Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla yapılan erzak dağıtımında izdiham yaşandı. Gıda paketialabilmek için adeta birbirleriyle yarışanihtiyaç sahibi kadınlar kendilerini görüntüleyen gazetecilere de tepki gösterdi. 

Kütahya’da ihtiyaç sahibi ailelere giyim ve gıda yardımı yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi, yardımlarına Ramazan ayında da devam ediyor. Hayırseverler tarafından kendilerine ulaştırılan giyim ve gıda ürünlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Kadın Meclisi Ramazan ayı olması dolayısıyla erzak paketi dağıtımı yapıyor. Muhtarlıklarca tespiti yapılarak oluşturulan sisteme kaydedilen ihtiyaç sahipleri ellerindeki kayıt evrakı ile yardımın dağıtıldığı Kent Konseyi Kadın Meclisi merkezine koştu.

Kütahya’da hayırsever vatandaşların bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını ifade eden Kadın Meclisi Başkanı Mine Ağarı, meclislerinin ihtiyaç sahiplerine belirli zamanlarda gıda ve giyim yardımında bulunduğu söyledi. Ramazan ayında Kadın Meclisine daha çok gıda bağışının yapıldığını kaydeden Başkan Ağarı, “Hayırseverlerce bize ulaştırılan bağışları bizler de daha önce belirlenen ve sistemimize kayıtlı olan ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Ramazan ayı olması dolayısıyla erzak dağıtımınahız vermiş durumdayız. Bize ulaşan ihtiyaç sahiplerinin birçoğunun aynı anda buraya gelmesi izdihama neden olmakta. Arkadaşlarımızla birlikte kaydı yapılan ihtiyaç sahiplerine erzak paketlerini ulaştırmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Ramazan ayı dolayısıyla haftada iki gün erzak paketi dağıttıklarını da ifade eden Başkan Mine Ağarı, oluşan izdihamda gereksiz tartışmaların yaşanmaması ve izdihamın ileri boyutlara taşınmaması için kendilerine yardımcı olmaları için zaman zaman Zabıta ekiplerinden destek aldıklarını da sözlerine ekledi.

Kütahya Merkez Pazaryeri Balık Pazarı yanında bulunan Kent Konseyi Kadın Meclisi Yardım Merkezine akın eden çok sayıda vatandaş izdihama neden olurken bazı ihtiyaç sahibi kadınlar da yardım dağıtımını görüntüleyen gazetecilere tepki gösterdi.

Diğer yandan Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından haftada iki gün olmak üzere her dağıtımda yaklaşık 100 paket gıda paketi dağıtımının yapıldığı bildirildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑