GÜNCEL

Gözaltılar sürüyor

Adıyaman'da PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyonda HDP İl Eş Başkanı ile HDP milletvekili adayı dahil 9 kişi gözaltına alındı

17 Mart 2016 Saat: 13:55
Gözaltılar sürüyor
Gözaltılar sürüyor

Adıyaman'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile jandarma ekipleri  Adıyaman'da çeşitli adreslere operasyon düzenledi.  21 Mart Nevruz Bayramı öncesinde gerçekleştirilen PKK/KCK operasyonu kapsamında Adıyaman merkezde 6, köylerde 2 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda 8 adreste aramalar yapılarak 9 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında HDP İl Eş Başkanı Zeliha K ile 1 Kasım seçimlerinde HDP 4. sıra milletvekili adayı olan Ayten Y. de bulunuyor.

Operasyonlarda şahısların ikametlerinde örgütsel doküman ele geçirilirken, gözaltına alınan şahıslar sağlık kontrolü sonrasında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

VAN'DA BİN POLİSLİ OPERASYON

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütü PKK'nın şehir ve gençlik yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İl  Emniyet Müdürlüğü ekipleri 32 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Hava destekli operasyona bin polis katıldı.

32 ADRESTE ARAMA

Kentte sabah saatlerinde başlatılan ve yaklaşık bin polisin katıldığı hava destekli operasyonda 32 adreste arama yapıldı. DBP İl Eş Başkanları Duman ve Kava'nın aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 2 tabanca, 2 av tüfeği, kaleşnikof marka uzun namlulu silah, bu silahlara ait 421 mermi, 3 telsiz, 5 mutfak tüpü ve örgütsel doküman ele geçirildi.

DBP İL BAŞKANLIĞI DA ARANDI

Soruşturma kapsamında, emniyet birimlerine yapılan "terör örgütünün kırsal alanına eleman gönderildiği" ihbarı üzerine DBP İl Başkanlığı da arandı. Aramada, terör örgütünü simgeleyen sözde flamalar, örgütün elebaşının posterleri, 8 sapan, çok sayıda bilye, 16 havai fişek rampası bulundu. Büyükşehir belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten bir kültür merkezinde de arama yapan polis ekipleri, örgütsel doküman ele geçirdi. Operasyonun sürdüğü bildirildi.

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑