KÜLTÜR/SANAT

Grafiti, GTÜ’ye renk kattı

Gebze Teknik Üniversitesi Kulüpler Birliği tarafından Gebze bölgesinde ilk kez modern sanatın yeni yüzü Grafiti sergilendi

16 Mayıs 2016 Saat: 19:45
Grafiti, GTÜ’ye renk kattı
Grafiti, GTÜ’ye renk kattı

Tarihi geçmişi çok eskilere dayansa da pek bilinmeyen ama günümüzde yeniden yorumlanıp ilgi görmeye başlayan modern sanatın yeni yüzü Grafiti Gebze Teknik Üniversitesi’nde güzel görüntüler oluşturdu. GTÜ Kulüpler Birliği tarafından hazırlanan etkinlikte biri Almanya'dan olmak üzere dünyaca ünlü 30 sanatçı Grafiti yeteneklerini sergiledi.

Etkinlikle ilgili bilgi veren GTÜ Atatürkçü Düşünce Derneği Topluluğu Başkanı Metehan Örlün, bu tür etkinliklerle modern sanatın yeni yüzü olan Grafiti'yi tanıtmak ve öğrencilere sevdirmek istediklerini söyledi. GTÜ fuar alanındaki etkinlikte 100 adet standart osb sunta kullanıldı. Suntalar üzerine renkli sprey boyalarla sanatçılar düşüncelerini aktarırken öğrenci ve akademisyenler tarafından yapılan resimler ilgi ile seyredildi. Grafiti grafik sözcüğünden türemiş olup duygu ve düşüncelerin duvar yazıları ve resimlerle anlatılması anlamına geliyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑