KÜLTÜR/SANAT

İlkel Bir Dünya Starı 'Caveman'

Hollanda'da yayınlanan kitapları ve Avfest Dergisi'ndeki çizimleriyle tanınan dünyaca ünlü Türk çizer Tayyar Özkan’ın oluşturduğu Caveman (Mağara Adamı) karakteri, tüm dünyada fenomen oldu.

30 Nisan 2016 Saat: 22:28
İlkel Bir Dünya Starı 'Caveman'
İlkel Bir Dünya Starı 'Caveman'

 

  Konuşma baloncuğu olmadan derdini anlatmayı başaran çizgi roman kahramanı Caveman, bugün onlarca dünya ülkesinde yayınlanıyor. Dünya Starı Caveman'in yaratıcısı Özkan yaptığı açıklamada, "İnsanoğlu kendini diğer canlılardan üstün görse de varoluşunun ilk zamanlarından beri içgüdüleriyle hareket eder. Mutlu olduğunda güler, üzüldüğünde ağlar, bilmediğinde korkar, istediği olmadığında ise sinirlenir. Bu durum, geçmişin, şimdinin ve geleceğin kuralıdır. Teknoloji çağ atlasa da, ileride uzayda koloniler kurulsa da, robotlar gündelik hayatın parçası olsa da insan yine de değişmeyecektir. Çünkü insanoğlu,  ilkelleştikçe mutlu olur." sözlerine yer verdi.

  Özkan'ın, Çin’in günlük gazetesi 'Guangzhou Daily'de çıkan karikatürleri ve Amerika, Fransa, İspanya, Hollanda'da yayınlanan kitapları, nihayet Türkiye okuruyla da buluştu. Özkan, Avfest Dergisi'ndeki çizimlerinin yanı sıra film piyasasına çeşitli animasyon karakterler yaratıyor ve Beşiktaş Çarşı'daki çizim atölyesinde ders veriyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑