YAŞAM

'İmam hatipleri terörist yetiştirmediği için mi kapattınız?'

Erdoğan 2012-2013 eğitim yılının ilk gününde Denizlide imam hatip lisesi açtı ve “İmam hatiplere itibarını iade etmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz” dedikten sonra şöyle konuştu:

18 Eylül 2012 Saat: 00:31
'İmam hatipleri terörist yetiştirmediği için mi kapattınız?'
'İmam hatipleri terörist yetiştirmediği için mi kapattınız?'

Zorunlu eğitimi 4+4+4 şeklinde kesintili olarak 12 yıla çıkaran yeni sistemin ilk kez uygulanacağı 2012-2013 Eğitim Yılı dün başladı. 4+4+4’ün getirdiği en köklü değişiklik din eğitiminde. İmam hatiplerin 1997’de kapatılan orta kısımları yeniden açıldı. Ayrıca düz okullarda 8 saat seçmeli din dersi alınabilecek. Başbakan Erdoğan eğitim yılının açılışını yapmak için Denizli’de yeni yapılan Cedide Abalıoğlu Anadoluİmam Hatip Lisesi’ni seçti.

Erdoğan şöyle konuştu: “28 Şubat (irticai faaliyetlere karşı 1997’de yapılan postmodern darbe) sürecinde imam hatiplerden korkanlar, öcü gibi görenler bu okulların kapılarına kilit vurmuşlardı. Terörist yetişmediği, anarşist yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız? Vatana hizmet aşkıyla yandıkları için mi imam hatip okullarını kapattınız? Ben ve birçok bakan arkadaşlarım imam hatip mezunu olarak imam hatip okullarına itibarlarını iade etmenin gururunu, heyecanını yaşıyoruz”

‘TORUNUM 66 AYLIK’

Konuşmasında 66 aylık çocukların okullu olmasını mecburi tutan 4+4+4 sistemine yönelik eleştirileri de yanıtlayan Erdoğan “Anamuhalefet bir kampanya başlattı. Hastanelerden rapor alma kampanyası başlattılar. Ne oldu?Yüzde 4. Ey CHP, bu millet size itibar etmiyor. 66 aylık çocukların hemen tamamını anne babaları okula göndermiş durumda. Benim torunum da (Kızı Esra Albayrak’tan olan ilk torunu Ahmet Akif) bugün (dün) okula başlamış durumda, o da 66 aylık” dedi.

‘KURAN’DAN KAÇARLAR’

Erdoğan, seçmeli din dersi için de şunları söyledi: Bunlar Kuran’dan acayip kaçarlar. Kuran’ı mezarda okumak için düşünmüşler. Anamuhalefet partisi genel başkanı da arkadaşları da zorunlu ile seçmeli arasındaki farkı anlayamadı. Biz, hiç kimseye bu dersleri alma konusunda baskı yapmayız. Velilere, öğrencilere tercih hakkı getiriyoruz. Veli isterse, 10 öğrenci bulunursa bu dersler okutulacak. Veli istemezse bu derslerin okutulması söz konusu değil.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑