GÜNCEL

İsrail'den gelen kuşu 'casus' diye yakaladılar

Elazığ'da köylüler ayağında ibranice yazılar yazılı halka bulunan kuş yakaladı. Kuş casusluk faaliyetinde kullanıldığı düşünerek Kaymakamlığa teslim edildi.

25 Temmuz 2013 Saat: 20:34
İsrail'den gelen kuşu 'casus' diye yakaladılar
İsrail'den gelen kuşu 'casus' diye yakaladılar

Ağın İlçesi'nin Altınayva Köyü'nde köylüler, bitkin halde bir ayağında halka takılı olan kerkenez kuşu buldu. Köylüler casusluk faaliyetinde kullanıldığını düşünerek kuşu Ağın Kaymakamı Nedim Akmeşe'ye götürdü. Kaymakam kuşu  Doğa Koruma Milli Parklar 15’inci Bölge Müdürlüğü Şube Müdürlüğü’ne teslim etti. Kuş en son Elazığ Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesi'nde sağlık muayenesi yapıldıktan sonra çip, verici, dinleyici gibi cihazlar taşıyabilme ihtimaline karşı röntgeni çekildi. 

İBRANİCE YAZILAR VAR
Kuşun ayağındaki halkada İbranice '-24311 Tel Avivunia İsrael' yazılı olduğu tespit edildi. Kuşun çekilen röntgen filminin üzerine 'İsrail ajan' yazılması dikkat çekti. Kerkenez, bugün Harput Buzluk Mağaraları Mevkii'nde doğaya salındı.
İSRAİL'DEN GELDİ
Orman ve Su İşleri 15’inci Bölge Müdürlüğü Şube Müdür Vekili Güntaç Kayapınar, kerkenez kuşunun İsrail’den geldiğinin anlaşıldığını belirterek, "Kuşla ilgili çalışmaları daha çok onlar yapıyorlar. Halka dışında başka bir şey yok kuşun üzerinde. Tespitlerimizi yaptıktan sonra doğaya saldık. Konuyla ilgili gerekli bilgiler gerekli yerlere verdik" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑