KÜLTÜR/SANAT

"İstanbul sanatsever için seksi bir şehir"

Uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul, 9. defa sanatseverle buluştu. Contemporary İstanbul Danışma Kurulu Üyesi, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve koleksiyoner Leyla Alaton ile beraber fuarı gezdik, sanat eserlerini ince

6 Aralık 2014 Saat: 00:09
"İstanbul sanatsever için seksi bir şehir"
"İstanbul sanatsever için seksi bir şehir"

Uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul, 9. defa sanatseverle buluştu. Contemporary İstanbul Danışma Kurulu Üyesi, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve koleksiyoner Leyla Alaton ile beraber fuarı gezdik, sanat eserlerini inceledik. Alaton, hem sanata olan ilgisini, aşkını hem de gönüllü bir kültür ataşesi olarak nasıl çalıştığını anlattı. “Sosyal medyaya bayılıyorum” diyen Alaton’a, Instagram’a yüklediği ‘free and happy’ pozunun anlamını da sorduk.

 

 

İstanbul özel midir sizin için, her yerde mutlu olur musunuz?

Leyla Alaton: Doğa ve güzelliklerin olduğu her yerde mutlu olan biriyim. İstanbul yaşadığım şehir olduğu için farklı tabii.

İstanbul’un sanatla buluşması fikri sizi heyecanlandırıyor mu?

Alaton: Ben Boğa burcuyum, Venüs’ün etkisindeyim. Venüs estetik, denge ve güzellik demektir. Doğadaki denge ve uyumu çok önemserim. Her baktığım yüzde, her yerde bir güzellik görürüm. Başkalarının çirkin dediği şeylerde bile bir güzellik bulurum. İstanbul da her şeye rağmen güzel bir şehir. Daha doğrusu güzel kalmakta inat eden bir şehir. Sanat da İstanbul’a çok yakışıyor.

Hem çok çalışıyor hem de her şeye yetişiyorsunuz; sosyal faaliyetleri de çok önemsiyorsunuz...

Alaton: Babam İshak Alaton ve ortağı Üzeyir Garih gibi iki ustanın yanında yetiştim. Her zaman için çıtam çok yüksek oldu. Kıstasım bu iki insan olunca; becerikli, çalışkan ve etkin olmak benim ‘normalim’ oldu. Özel bir şey değil, planlama yapmak işin anahtarı. Erken kalkar, geç yatmaz ve aile, iş ve sosyal hayatı dengelerseniz zaten kendiliğinden rayına giriyor hayat. Hayatı kolaylaştırmak için de elimden geleni yapıyorum, trafiğe girmemeye çalışıyorum. Kıyafetlerimi ofiste değiştiriyorum. Güne 06.00’da başlarım.

Öncelikleriniz neler?

Alaton: Sıralama şöyle benim için; çocuklarım, işim ve sosyal hayatım. İyi ki çok sosyal bir kadınım, çocuklar evden ayrılacak yaşa geldiğinde zırıl zırıl ağlamayacağım.

Contemporary Istanbul’un yeri nedir sizin için?

Alaton: Sanatla iç içeyim ama şöyle bir lüksüm var; ne galericiyim, ne de sanatçıyım. İkisi de büyük yük insanın üstünde. Sanatseverim sadece ve mini bir koleksiyonerim. Sanatın da destekçisiyim. Yurtdışında çağdaş Türk sanatının tanınması için elimden geleni yapıyorum. New York Chelsea’deki New Museum’un liderlik komitesindeyim. Yeter ki Türklerin adı geçsin, konuşulsun, bilinsin diye çalışıyorum.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑