KÜLTÜR/SANAT

İSTANBUL'UN SEMBOLÜ LALE MEDENİYETLER DEFİLESİNDE

2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul'un sembolü Lale, 2. İstanbul Medeniyetler Defilesinde Moda tasarımcısı Gülnur Güneş’e ilham kaynağı oldu.

27 Nisan 2014 Saat: 12:08
İSTANBUL'UN SEMBOLÜ LALE MEDENİYETLER DEFİLESİNDE
İSTANBUL'UN SEMBOLÜ LALE MEDENİYETLER DEFİLESİNDE

Yaşamsal ve kültürel açıdan medeni hayatta toplumların birbirleriyle olan etkileşimleri ile karşılıklı saygı temelleri üzerinde yoğunlaşmış bir içerik ile ve Anadolu’nun tarihsel mirasını, kültürel birikimini, dönüm noktalarını, bugün yaşayan kültürel miraslarını bir araya getirmek amacıyla, 28 Mayıs’ta Milli Saraylar Şale Köşkü Manej salonunda, Medyadoktoru Yapım firması tarafından gerçekleşecek olan, moda tasarımcısı Gülnur Güneş’in olduğu 2. İstanbul Medeniyetler Defilesi gerçekleşecek. 

Güneş, adını bir devre vermiş, doğu kültür ve mitolojilerinde özgün bir yere sahip özel çiçek olan Laleyi özel motif tasarımları ile şekillendirerek defilede sergileyeceklerini açıkladı.

Medyadoktoru Yapım, Organizasyon firması tarafından 2.si 28 Mayıs Milli Saraylar Şale Köşkünde gerçekleşecek olan İstanbul Medeniyetler Defilesinde 5 ayrı medeniyetin olacağını belirten, moda tasarımcısı Gülnur Güneş, Medeniyetler Defilesinde, İstanbul’un simgesi olan Lale kıyafet konseptinin de defilede yer alacağını belirtti. Güneş, ‘Fetih ile İstanbul’ a gelen Lale çok sevilerek, kısa sürede özellikle İstanbul’ un sembolü olmuş ve şehrin en değerli bitkisi sayılmış.. Anadolu’ya Türklerle birlikte gelen Lale, Selçuklu Döneminden itibaren Türkler için bambaşka bir yer tutmuştur. Lale, Türk ruhuna hitap eden bir çiçektir. Selçuklu döneminin de çok önemli sanatlarından biri olan çini motifi ile lale siluetini birleştirerek bu tasarımımı 2. İstanbul Medeniyetler Defilesinde sergilemek üzere ortaya çıkarttım. 29 ayrı kıyafet tasarımım da defilede olacak. Ben ve tasarım ekibim gece gündüz çalışarak ortaya çok şık eski medeniyetlerin günümüze uyarlanmış şeklini, ülkemizde alanında çok önemli modellerin giyeceği kıyafetlerle sunacağız.’’ dedi

 

MEDENİYETLER DEFİLESİ GAZİANTEP

 

28 Mayıs da ikincisi gerçekleşecek Medeniyetler Defilesi ile alakalı içerik detaylarına değinen Medyadoktoru yapım firma yetkilisi yapımcı Savaş Uğurlu ise şunları söyledi, ‘Birçok il’den ve Ülkeden Medeniyetler Defilesini yapmak için teklifler alıyoruz. Projemizi hangi ilde yaparsak yapalım o ilin tınılarını, kültürünü, yaşam biçimini, Medeniyetler Defilesi ile buluşturup gerek o ilimizin tanıtımına katkı sağlamak gerekse kültürel değerlerimizi yurt dışında da bilinirliğini arttırmak istiyoruz. Bu bağlamda güzel illerimizden, Gaziantep için değerli başkanımız Fatma Şahin ile görüşmelerimiz devam ediyor. İstanbul da ki defilemizden sonra Haziran ortası gibi, Gaziantep de Medeniyetler Defilesini gerçekleştirmek istiyoruz. Projemizin Gaziantep ayağını belediye ile netleştirirsek Haziran ortası gibi yapmayı hedefliyoruz. Başkanımız Fatma Şahin hanımefendiyi, 28 Mayıs da İstanbul da ki Medeniyetler Defilesine davet edip, basın açıklaması yaparak Gaziantep için düğmeye basmış olup çalışmaları başlatacağız.’ dedi

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑