KÜLTÜR/SANAT

İzmit’te Feshane Geceleri esintisi

İzmit Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Ramazan ayı etkinlikleri, bu yılda devam ediyor

23 Temmuz 2012 Saat: 17:46
İzmit’te Feshane Geceleri esintisi
İzmit’te Feshane Geceleri esintisi

Kültür Tepesi, Doğu Kışla ve 52 mahallede her akşam düzenlenecek olan ramazan etkinlikleri ile İzmit Feshane havasında bir ramazan geçiriyor. Tiyatro, Hacivat-Karagöz, İllüzyon gösterileri, sema gösterisi, mehter konseri, tasavvuf müziği ile animasyon gösterileriyle renklenen etkinliklere vatandaşlar büyük ilgi  gösterdi.

 

Her yıl olduğu gibi bu yılda dolu dolu Ramazan ayı etkinlikleri düzenlediklerini belirten İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "Çok önelmiş bir ay Ramazan ayımız hayırlı olsun. Sevginin, hoşgörünün, yardımlaşmanın ve birbirine gönlünü açmanın anlamı olan bir ay. Gecen yıl olduğu gibi yine Kültür Tepesi, Doğu Kışla ve 52 mahallemizde Ramazan etkinlikleri olmaya devam edecek. Buralar sizinle güzel ve anlamlı, çünkü buraların sahibi sizlersiniz. Bizler sizin adınıza bu güzel etkinlikleri yaşatmakla görevliyiz” dedi.

 

Faruk Çoban ve Serkan Vardar gibi tanınmış hocaların ilahi ve kasideler okuduğu gecede İstiklal Marşı’nı en iyi okuma yarışmasında Kocaeli birincisi olan Cihangir Kara, İstiklal Marşını okudu. Programı büyük bir dikkatle takip eden daha sonra Kültür Tepesi’nde kurulan standları gezdi ve vatandaşlarla bol bol sohbet etti.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑