KÜLTÜR/SANAT

KARCAN, gün sayıyor

Kartepe Belediyesi Bilgi Evi üyesi çocuklar tarafından, ilköğretim çağındaki çocuklara yönelik hazırlanan KARCAN, önümüzdeki haftadan itibaren Kartepeli çocuklarla buluşacak

7 Nisan 2016 Saat: 15:49
KARCAN, gün sayıyor
KARCAN, gün sayıyor

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, geleceğin Kartepesini inşa ederken çocuklara yönelik pek çok hizmeti ile miniklerin gönlünde taht kurdu. Kartepe Belediyesi’nin çocuklara yönelik en önemli sosyal sorumluluk projesi olan Bilgi Evleri de ilçe genelinde 3 bine yakın çocuğa hizmet veriyor.

Bilgi Evleri ile Kartepeli öğrencilere ev ve okuldan sonra üçüncü bir eğitim noktası olarak 11 merkezde rahat ders çalışma ve kişisel gelişim imkanı sunuluyor. Bilgi Evleri sayesinde sosyal ve kültürel aktivitelerle sosyalleşip ufku açılan Bilgi Evi üyesi çocuklar eğitmenleri nezaretinde bir de KARCAN adlı çocuk dergisi hazırladı.

KARTEPE BELEDİYESİ ÇOCUK DERGİSİ YAYINA HAZIR

İlçe genelindeki ilköğretim çağındaki öğrencilere hitap edecek KARCAN Dergisi 32 sayfadan oluşuyor. İçerik olarak çocukların eğitimlerine ve yaş seviyelerine uygun olarak, Bilgi Evi üyesi çocukların katılımcılığı sağlandı. Çocukların kendi eserlerinin yer aldığı dergide özgüvenlerinin yazılı ve görsel ifadelerine de yer verildi. Tüm ilçede ücretsiz dağıtılacak bu dergi ile öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlanması hedefleniyor.

KARCAN Dergisi; bilgi evlerimizi tanıyalım, peygamber yolunda, Nasrettin Hoca, fotoşaka, yarışma, gezgin bilgin, annemle mutfaktayım, Kartepe Bil Bul, trafik kuralları, origami, ben başkan olsam, ailenle öğren, söyleşi, sizler için sorduk, kendi yaşam öykünüzü yazın gibi neşeli dakikalar yaşayacakları sayfalardan oluşuyor.

Başkan Üzülmez, önümüzdeki haftadan itibaren Kartepeli çocuklarla buluşacak olan Kartepe Belediyesi Bilgi Evi üyesi çocuklarının hazırladığı KARCAN Dergisini merakla okuyacağını ifade etti. Başkan Üzülmez, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı bilgiyle yetiştirmek adına yürüttüğümüz en önemli sosyal sorumluluk projemiz olan Bilgi Evlerimizin en önemli aktörleri kıymetli çocuklarımız için ne yapsak azdır. Dünyada ki en büyük zenginlik iyi yetişmiş bir gelecektir. Çocuklarımızın kentine ve ülkesine hayırlı evlatlar olarak yetişmesi için bizler üzerimize düşenleri yapmaya devam ediyoruz” dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑