KÜLTÜR/SANAT

Kartepe 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması Start Aldı

Kartepe Belediyesi, “Şimdi Kartepe Zamanı” adlı ödüllü fotoğraf yarışması düzenliyor

18 Mart 2016 Saat: 16:07
Kartepe 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması Start Aldı
Kartepe 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması Start Aldı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ulusal Fotoğraf Yarışması için yarışmacılar 7 Ekim 2016 tarihine kadar Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) adresinden online başvuru yapabilecek.

Kartepe Belediyesi her geçen yıl büyük ilgi gören Ulusal Fotoğraf Yarışması ile fotoğraf sanatının belgesellik gücünü kullanarak, ilçe sınırları genelindeki mahallelerinin doğal, tarihi, turistik, kültürel güzelliklerinin tanıtımını sağlamak ve fotoğraf sanatına katkıda bulunmayı amaçlıyor. “Şimdi Kartepe Zamanı” adı ile bu yıl üçüncü kez düzenlenecek Ulusal Fotoğraf Yarışması TFSF yarışma takvimi içerisinde yerini aldı.

Kartepe Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenecek fotoğraf yarışması ile ilgili süreç ve katılım şartlarının yer aldığı yarışma şartnamesi hazırlandı. Yarışma şartnamesi Kartepe Belediyesi’nin www.kartepe.bel.tr internet adresi ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu internet sitesinden tedarik edilebilecek. Kartepe Belediyesi 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması 2016 için yarışmacılar, 7 Ekim günü saat 23.00’e kadar TFFF’nin http://www.tfsfonayliyarismalar.org/ adresinden online olarak başvuru yapabilecekler.

Yarışmanın seçici kurulunda ise; Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Arş. Gör. Ali Fuat Altın,  fotoğraf sanatçısı-AFSAD- FSK Onur üyesi Hamit Yalçın, fotoğraf sanatçısı Muharrem Bucan, fotoğraf sanatçısı Ozan Sağdıç, TFSF Temsilcisi Yalçın Kuçin ve Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Ay yer alacak. Seçici kurul tarafından değerlendirmeye alınacak online başvurular her katılımcı için 4 adet renkli veya siyah beyaz fotoğraf olarak belirlendi.

İlgililer yarışma sekretaryalığını yapan Halit Koç ile 0.262.353.38.69 nolu telefonundan detaylı bilgi alacakları gibi şartnameyi Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Sapanca Yolu Kavşağı Ataevler Mahallesi Ataevler Kültür Merkezi Kartepe Kocaeli adresinden de edinebilirler.

Seçici kurulun 15 Ekim 2016 tarihinde toplanıp 16 Ekim tarihinde de sonuçları açıklayacağı yarışma amatör ve profesyonel tüm fotoğraf severlere açık. Birincilik ödülü 5 bin TL, ikincilik ödülü 3 bin TL, üçüncülük ödülü 2 bin TL, 3 adet mansiyon Bin TL, sergilenmeye değer en fazla 41 eserde 250 TL sergileme ödülü ile ödüllendirilecek yarışmaya online başvurular 7 Ekim saat 23.00’e kadar alınacak.

 

KARTEPE BELEDİYESİ 

 

1-        YARIŞMANIN ADI:“Şimdi Kartepe Zamanı”

 

2-        YARIŞMANIN AMACI:

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF)web sayfası üzerinden online (çevrimiçi) olarak düzenlenecek olan fotoğraf yarışmasının amacı, fotoğraf sanatının belgesellik gücünü kullanarak, Kartepe Belediyesi’ne bağlı; Uzunçiftlik, Uzuntarla, Eşme, Acısu, Maşukiye, Büyükderbent, Arslanbey, Sarımeşe, Suadiye, Köseköy’ ve Kartepe ilçe sınırları içinde bulunan Sultaniye, Pazarçayırı, Örnekköy, Karatepe, Balaban, Nusretiye, Şirinsulhiye, Avluburun, Eşme Ahmediye, Ketenciler mahallelerinin doğal, tarihi, kültürel güzelliklerinin tanıtımını sağlamak ve fotoğraf sanatına katkıda bulunmaktır.

 

3-        YARIŞMANIN KONUSU:

Yarışma tek bölümlüdür ancak katılımcılara fikir vermesi açısından başlıklar altında toplanmıştır. Kocaeli’nin Dünya’ya Açılan Kapısı Kartepe: Kartepe Belediyesi’ne bağlı; Uzunçiftlik, Uzuntarla, Eşme, Acısu, Maşukiye, Büyükderbent, Arslanbey, Sarımeşe, Suadiye, Köseköy’ ün doğal, tarihi, kültürel güzelliklerinin ön plana çıkarmaktır. Ayrıca Kartepe Belediyesi sınırları içinde düzenlenen; at yarışı, güreş, şenlik ve festivaller, atv yarışı, motor kros yarışı, off road, tırmanma, su kayağı, kar kayağı gibi sosyal aktiviteler, doğal yaşamdaki canlılar, meyve ve sebze yetiştiriciliği, tarım, su sarnıçları, tarihi yapıtlar da yarışmanın konusunu kapsamaktadır. Ayrıca; Kartepe bölgesinde yaşayan genci yaşlısı ile Kartepe’den portreler. Bölgede yaşayan çocukların yaşamları, etkinlikleri, oyunları kısacası çocuklarımıza dair her şey…

 

4-        YARIŞMA ORGANİZASYONU:

Yarışma, Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenmektedir ve Kartepe Belediyesi’nce yürütülecektir.

 

5-        YARIŞMA BÖLÜMLERİ:

Yarışma, sayısal (dijital) Renkli veya siyah beyaz fotoğraf olarak tek kategorilidir.

 

6-        KATILIM KOŞULLARI:

  • Yarışma, seçici kurul üyeleri ve TFSF temsilcisi ile birinci derece yakınları dışında tüm amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarına açıktır.
  • Yarışmaya katılım ücretsizdir.
  • Her katılımcı en fazla 4 (dört) adet sayısal Renkli veya siyah beyazfotoğrafla yarışmaya katılabilir. 
  • Fotoğraflar son üç yıl (2014-2015-2016) içerisinde çekilmiş olmalıdır. Aksine davranış kural ihlali sayılır.
  • Daha önce ya da bu yarışma ile eşzamanlı yapılan herhangi bir yarışmada ödül almış fotoğraflar ile bu fotoğrafların kadraj farklılığı ve/veya bir kısmının kroplanmasıyla oluşturulan fotoğraflar ile renk değişiklikleri yapılarak üretilmiş fotoğraflar yarışmaya katılamaz. Aksine davranış kural ihlali sayılır. Fotoğrafın, fotoğraf yarışması organizasyonu dışında yayınlanmış olması ise yarışmaya katılım açısından engel teşkil etmez.
  • Fotoğraflara renk, keskinlik, toz alma gibi basit işlemler yapılması; kontrast ayarları, kabul edilebilir oranda fotoğrafik müdahaleler kabul edilir. Bu konuda jürinin kanaati esastır.
  • Birden fazla fotoğrafın montajıyla oluşturulan fotoğraflar, yarışmaya kabul edilmez. Birden fazla fotoğrafın yan yana getirilip üretilmesiyle oluşturulan panoramik fotoğraflar ancak aynı zaman zarfında çekilen gerçek görüntülerin kullanılması koşuluyla yarışmaya kabul edilir.
  • Katılımcı, internet sitesine yarışma için yüklediği fotoğrafların tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder.
  • Yarışmaya gönderdiği fotoğraf üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve değerlendirme kurulunu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişiklikleri yapan, ödül almış fotoğrafların katılımının kısıtlandığı bu yarışmada böyle bir fotoğrafla ya da bu fotoğrafın ana unsur olarak kullanıldığı yapıtlarla katılımda bulunan kişiler hakkında kural ihlali işlemi uygulanır.
  • Gönderilen fotoğrafların tamamı yarışmacı tarafından çekilmiş olmalıdır. Başkasına ait görüntülerin olduğu gibi kısmen kullanılması durumunda katılımcı hakkında kural ihlali işlemi uygulanır.
  • Kural ihlali yapan kişilere TFSF U/UA Yarışma Düzenleme Standartları Yönergesi 13. Madde’deki yaptırımlar uygulanır. Katılımcının ödülü iptal edilir; ödül, unvan ve kazanımları geri alınır. Bu durum diğer yarışmacıların sıralamasında değişiklik yapılacağı anlamı taşımaz; diğer ödül almış ve/veya alamamış yarışmacılara talep hakkı doğurmaz. Ödül verilmişse katılımcının ödülü iade etmesi gerekir.
  • Haklarında yukarıda açıklanan gerekçelerle kısıtlılık kararı devam eden katılımcılar bu yarışmaya katılamazlar.

 

7-        TELİF (KULLANIM) HAKLARI:

  • Yarışmada ödül ve sergileme alan fotoğraflar Kartepe Belediyesi’nin arşivlerinde kalacaktır. Katılımcı, ödül (dereceye, mansiyon ve özel ödül) alan ve sergilenmeye hak kazanmış olan fotoğraflarının Kartepe Belediyesi yayınlarında şartnamede belirtilen miktarda bedelini ödeyerek isminin ve eser adının kullanılması şartıyla süresiz olarak kullanım hakkını verdiğini peşinen kabul ettiğini ve buna bağlı olarak gerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince dereceye giren ve sergilenmeye hak kazanan eserinin / eserlerinin çoğaltma, işleme, temsil, umuma iletim haklarının ve yayımlanma haklarının kullanımı için Kartepe Belediyesi’ ne izin/muvafakatname verdiğini kabul eder. Bu süre içinde eserlerin kullanım hakkı eser sahibine de ait olacaktır.
  • Bu şekilde kullanılan eserler için, eser sahibi sonradan verdiği izni kesinlikle geri almayacağını ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını engellemeyeceğini veya bu izin / muvafakatname için herhangi bir telif hakkı veya maddi, manevi talepte bulunmayacağını gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder.
  • Gönderilen fotoğrafların tamamı yarışmacı tarafından çekilmiş olmalıdır. Başkasına ait görüntülerin olduğu gibi veya kısmen kullanılması durumunda ortaya çıkabilecek telif hakkı ihlallerinin tüm hukuki sorumluluğu katılımcıya aittir.
  • Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görülebilecek insanların fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine, fotoğrafın görsel, internet ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir. Söz konusu kullanımlardan dolayı ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların tüm sorumluluğu yarışmacıya aittir.
  • Şartnamede belirtilen ödüller, hak sahiplerinin yazılı olarak bildirecekleri kişisel banka hesap/IBAN numaralarına Düzenleme Kurulu tarafından gönderilecektir. Hak sahibinin kişisel banka hesap/IBAN numarasını ve düzenleme Kurulu’nun istediği belge ve bilgileri göndermemesi durumunda ödül bedeli, Sonuç Bildirim Tarihi’nden itibaren 1 (bir) yılın sonunda zaman aşımına uğrar. Zaman aşımı durumunda hak sahibinin ödül, telif vb herhangi bir talebi olamaz.
  • Yarışma sonuçları ile ödül ve sergileme alan fotoğraflar Kartepe Belediyesi’nin https://www.kartepe.bel.tr/ ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu –TFSF’nin www.tfsf.org ve www.tfsfonayliyarismalar.org/ web sitelerinde yayınlanacak ve ayrıca ödül alan fotoğraflar TFSF yayını olan Almanak 2016’da yer alacaktır.
  • Ödül ve sergileme alan fotoğrafların hiçbir şekilde müdahale edilmemiş orijinal dosyaları Kartepe Belediyesi tarafından istenebilir.
  • Şartnamede belirtilmeyen konularda ya da olası uyuşmazlıklarda Düzenleme Kurulu, Jüri ve TFSF U/UA Yarışma Düzenleme Yönergesi ile TFSF YK’nin kararları geçerlidir.
  • Yarışmaya, Yarışma Web Sayfasına üye olup fotoğraf göndererek katılan tüm yarışmacılar, şartnamede belirtilen yarışma koşullarına uymayı kabul etmiş sayılır.

 

8-        ESERLERİN İSİMLENDİRİLMESİ VE GÖNDERİLMESİ:

  • Yarışma online (çevrimiçi) fotoğraf sistemine göre yapılacağından, alternatif hiçbir gönderi (e-posta, kargo, elden teslim vb) kabul edilmeyecektir.
  • Yarışma fotoğraflarının online (çevrimiçi) olarak gönderilmesi, doğrudan http://www.tfsfonayliyarismalar.org/ adresinden üyelik ve fotoğraf gönderme yönergeleri takip edilerek gerçekleşecektir.
  • İlgili sayfaya fotoğrafları yükleyebilmek için önce üye olunması gerekmektedir. Üyeliğin kesinleşmesi üye olunduktan sonra sistemden e-posta adresinize gelecek aktivasyon linkinin tıklanması ile olacaktır. Daha önce üye olanlar eski kullanıcı adı ve şifrelerini kullanacaklardır.
  • Katılımda yüklenecek fotoğrafların boyutlandırma ve isimlendirme işlemleri önceden yapılarak dosyalar hazırda tutulmalı ve tek bir oturumda yüklenmelidir.
  • Yüklenecek fotoğraflar paspartusuz ve kenar boşluksuz olmalıdır. Fotoğraf üzerinde katılımcının kimliğine ilişkin isim, imza, logo, tarih vb bilgiler bulunmamalıdır.
  • Yarışmaya katılacak fotoğraflar, jpg/jpeg formatında, 150-300 dpi çözünürlükte, 7-12 sıkıştırma kalitesinde kaydedilmeli ve dosyaların boyutları 1 Mb'tan az olmamalı, 4 Mb’ı da geçmemelidir.
  • Her bir fotoğraf dosyasının ismi maksimum 31 karakter olmalıdır. İsimlendirmede Ç, Ğ, İ, Ö, Ş, Ü, ç, ı, ğ, ö, ş, ü karakterleri kullanılmamalıdır. İngilizce harfler ve alt çizgi ( _ ) kullanılabilir.
  • Ülke kodu ve bölüm tanımlaması yapan karakter dışındaki tüm harfler küçük olmalıdır.

İsimlendirme:

  • İnternet üzerinden üye olma veya yarışmaya katılma aşamasında sistemden veya kullanıcıdan kaynaklı hatalar oluşması halinde onlineyarismalar@tfsf.org.tr adresinden iletişime geçilerek bilgi verilmesi halinde problem kısa sürede giderilecek ve katılımcı bilgilendirilecektir.
  • Eserlerin yüklenmesinden kaynaklanabilecek olası sorunlar için Kartepe Belediyesi sorumlu olmayacaktır.

 

9-        YARIŞMA TAKVİMİ:

Yarışmanın Başlama Tarihi       :

Yarışmaya Son Katılım Tarihi   : 07.10.2016, saat 23.00 (TSI)

Seçici Kurul Toplanma Tarihi   : 15.10.2016

Sonuç Bildirim Tarihi    : 16.10.2016

Sergi ve Ödül Töreni Tarihi      : sergi ödül töreni  daha sonra açıklanacaktır

 

10-      SEÇİCİ KURUL (ada göre alfabetik sırayla):

Ali Fuat ALTIN  -Fotoğraf Sanatçısı-Kocaeli Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Arş.Gör Kocaeli

Hamit YALÇIN- Fotoğraf Sanatçısı-Afsad-Fsk Onur Üyesi-ANKARA

Muharrem BUCAN-Fotoğraf Sanatçısı- Kartepe-Kocaeli

Mehmet Ay-Kartepe Belediyesi Kültür Müdürü

Ozan SAĞDIÇ- Fotoğraf Sanatçısı-Ankara

TFSF Temsilcisi: Yalçın KUÇİN

 

11-      ÖDÜLLER:

Birincilik           5.000.- TL

İkincilik            3.000.- TL

Üçüncülük        2.000.- TL

Mansiyon (3 adet)        1.000.- TL

Sergilenmeye Değer Eser (En fazla 41 adet)     250.- TL

 

12-      YARIŞMA SEKRETERYASI:

Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü

Sapanca Yolu Kavşağı Ata Evler Mah Ata Evler Kültür Merkezi Kartepe-KOCAELİ

Kişi ismi: Halit KOÇ

Kurumsal tel: 0262 353 38 69

E-posta:kochalit41@gmail.com

 

13-      Yarışmamız, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu – TFSF tarafından 2016-050 numara ile onaylanmıştır. Yarışma süresinde ve salonda TFSF temsilcisi bulunacaktır.

 

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑