KÜLTÜR/SANAT

Kartepe’de Karadeniz fırtınası

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları yılsonu sergilerinin üçüncüsünü Karadeniz Bölgesi konseptiyle Kartepe’de açtı

14 Nisan 2016 Saat: 15:18
Kartepe’de Karadeniz fırtınası
Kartepe’de Karadeniz fırtınası

“Gelenekseli Sergile” sloganı ile yola çıkan KO-MEK, Türkiye’nin 7 bölgesinden farklı renkleri yılsonu sergilerinde sergilemeye devam ediyor. 7 farklı bölgenin renkleri, tatları ve kültürünü açılan sergilerde yansıtan KO-MEK, bu kez Karadeniz Bölgesi’nin tüm güzellikleri ile Kartepe ilçe sergisini açtı. Karadeniz Bölgesi’nin neredeyse tüm tarihi ve kültürel değerlerini sergide işleyen KO-MEK adeta Karadeniz fırtınası estirdi.

HAYALLERE GİDEN YOL “KO-MEK”

Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde açılan sergiye Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali Yeşildal, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, Kartepe Halk Eğitim Müdürü Halil İbrahim Alkan’ın yanı sıra Kartepe Belediyesi Meclis Üyeleri, diğer birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış öncesinde KO-MEK usta öğreticilerinden oluşan müzik grubu açılışa katılan vatandaşlara müzik dinletisi sundu. Açılışta kursiyerler adına konuşan Elif Şahbaz; KO-MEK'te katıldığı ‪Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile ilk defa hayallerine ve hedeflerine bu kadar yaklaşmış olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

“GÜZELLİKLERİ PAYLAŞALIM”

Açılışta konuşan ‪‎Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez; KO-MEK'i ‪‎Kocaeli ‘de büyük kampüsleri olan bir ‪Halk Üniversitesi olarak tanımlarken ilçe belediye kurslarını da ‪Meslek Yüksek Okulu şeklinde değerlendirdi. ‪Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez konuşmasının devamında, "Güzellikleri ne kadar çok paylaşırsak, o kadar ‪‎mutlu bir toplum oluruz. Paylaşmanın, yardımlaşmanın, eğitimin merkezi olan KO-MEK'te ‪‎eğitim alan kursiyerlerimizin hepsini kutluyorum” dedi.

“HAYIRLI EVLAT YETİŞTİRİN”

Başöğretmenlerimiz annelerimizdir diyerek sözlerine başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ise konuşmasında çocukların yetişmesinde özellikle annelere büyük görevler düştüğünü ifade etti. “Kimliklerimizi ve karakterlerimizi annelerimiz ile şekillendiririz." diyen Karaosmanoğlu, “En büyük kazancımız evlatlarımızı hayırlı evlat olarak yetiştirmektir, bu konuda ailelerimize en büyük destekçi ise KO-MEK’ler olmuştur” şeklinde konuştu. Konuşmalar sonrasında KO-MEK’in uyguladığı başarılı projelerden söz eden Karaosmanoğlu, sosyal projelerin uygulanmasına ve bu sosyal projelere kursiyerlerden yoğun katılımı olmasından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

KO-MEK PAYLAŞMA KÜLTÜRÜNÜN BİR PARÇASI

Kartepe ilçesinde görev alan Usta Öğreticiler filoğrafi Sanatı ile hazırladığı tabloyu Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na hediye etti. Evlenecek genç kızlarımıza “KO-MEK Bohçası” hazırlayan kursiyerler, ‪‎paylaşma ve ‪‎hediyeleşme kültürünü günümüzde de yaşatmaya devam ediyor. KO-MEK tarafından artık geleneksel hale getirilen “KO-MEK Bohçası” Başkan Karaosmanoğlu tarafından düğün hazırlığı yapan Acısu kurs merkezi kursiyeri Hilal Yiğiter’e verildi. Sergi protokol ve kursiyerlerin açılış kurdelesini kesmesiyle vatandaşların ziyaretine açıldı

“SERGİ BURAM BURAM TARİH KOKUYOR”

Karadeniz bölgesinin tüm güzelliklerini yaklaşık 850 ürünle sergilendiği sergide birbirinden renkli görüntüler ortaya çıktı. Tamamı kursiyerlerin el emeği göz nurundan oluşan sergi de Karadeniz Bölgesi’ne ait kültürel değerler yansıtıldı. ‪Sergide fındık toplayan Karadenizli kadınlardan balıkçı teknesine, Karadeniz ahşap evlerinden mısır koçanından yapılmış ev aletlerine kadar birçok ürün vatandaşların beğenisine sunuldu. Karadeniz bölgesinin tüm güzelliklerini yansıtan sergide ayrıca 5 kuşak görmüş 130 yıllık gelinlikle 200 yıllık Bayburt yöresinin yerel giysilerinden olan ihramdan yapılmış giysilerle adeta Karadeniz fırtınası estirildi. Protokol üyelerinin ve vatandaşların gezdiği Karadeniz Bölgesi konsepti ile hazırlanan sergi ürünleri ve hazırlanışı ile ziyaretçilerden tam not aldı.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑