KÜLTÜR/SANAT

Konservatuar yeni sanatçılar yetiştiriyor

Yetenek sınavlarına hazırlık olan kurslara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor

28 Temmuz 2012 Saat: 17:42
Konservatuar yeni sanatçılar yetiştiriyor
Konservatuar yeni sanatçılar yetiştiriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı tarafından açılan yaz kursları vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Dersler,  Konservatuvarın Batı, Türk Halk, Türk Sanat Müziği, Bale ve Halk Oyunları bölümlerinin 24 ayrı branşında ücretsiz olarak veriliyor. Aynı zamanda yetenek sınavlarına hazırlık anlamı taşıyan kursların birinci kuruna toplam 416 vatandaş katıldı. Bu kurda en büyük ilgiyi Batı Müziği Bölümü gördü. Bu bölümü sırasıyla Türk Sanat Müziği ile Bale Bölümü izledi.

 

ÜCRETSİZ EGİTİM FIRSATI

Yaz kurslarının birinci kuru 2-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi. Uygulama süresince yaş aralıklarına uygun olarak öğrenciler üç hafta boyunca Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde müzik eğitimi aldı. Bale Bölümü’nün dersleri SDKM’de, Halk Oyunları Bölümü’nün dersleri ise Büyükşehir Belediyesi Vinsan Tesisleri Gösteri Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirildi. 5 ile 50 yaş arasındaki tüm vatandaşlara açık olan kursların birinci kuruna toplam 416 kişi katılarak ücretsiz eğitim görme şansı yakaladı. Eğitimler, Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’nın uzman eğitmenleri tarafından verildi.

 

BATI MÜZİĞİNE İLGİ YOĞUN

Yaz kurslarının birinci kurunda en büyük ilgiyi Batı Müziği Bölümü gördü. Bu bölüme toplam 233 kişi kayıt yaptırdı. Bölümün özellikle piyano ve klasik gitar branşı yoğun ilgiyle karşılandı. Batı Müziği Bölümü’nü 88 kayıt ile Türk Sanat Müziği Bölümü izledi. Bale Bölümü’nün birinci kur derslerine 32 öğrenci katılırken, Türk Halk Müziği Bölümüne 24, Halk Oyunları Bölümü’ne ise 6 kişi kayıt yaptırdı. Bu yıl başlatılan Müzikli Oyun Grubuna da 5-15 yaş arasında 33 çocuk katıldı.

 

NELER ÖĞRENİYORLAR?

Müzik bölümünün derslerine gelen öğrencilere piyanoda basılan herhangi bir tek, çift ve üç sesin doğru olarak duyulup, seslendirilmesi öğretiliyor. Bunun yanı sıra ritm ve melodi algılaması üzerinde çalışma yaptırılıyor. Şan dersine gelen öğrencilere de diyafram kullanma teknikleri ile sesin doğru yönlendirilmesi öğretiliyor.

 

BALE DERSLERİ

Bale kurslarında ise esneklik arttırıcı ve dansa yönelik eğlenceli dersler gerçekleştiriliyor. Ayrıca fiziksel esneklik, estetik ve kulak kriterleri de derslerde önemle üzerinde durulan konular arasında yer alıyor.

 

İKİNCİ KUR PAZARTESİ BAŞLIYOR

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı tarafından açılan ücretsiz yaz kurslarının ikinci kur dersleri 30 Temmuz Pazartesi günü başlayacak. Dersler 30 Temmuz 17 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑