KÜLTÜR/SANAT

Konservatuarı 425 kişi kazandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin 2012-2013 eğitim dönemi yetenek sınavlarının sonuçları açıklandı. Bin 50 kişinin başvuru yaptığı sınavları bu yıl 425 kişi kazandı.

11 Eylül 2012 Saat: 13:49
Konservatuarı 425 kişi kazandı
Konservatuarı 425 kişi kazandı

Sınav sonuçları Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.kocaeli.bel .tr adresi üzerinden ilan edildi. Sınavı kazananların 17 Eylül Pazartesi gününe kadar kesin kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor.  Yedek kontenjan olanı bölümlerde kayıt işlemleri 17-24 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Sınavı kazanan öğrencilerin 17 Eylül Pazartesi günü mesai bitimine kadar kesin kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin sınavlarını kazanan öğrenciler Leyla Atakan Kültür Merkezi içindeki Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüğü’ne gelerek kayıtlarını yaptıracak. Kayıt sırasında öğrencilerden iki adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi istenecek. 18 yaşından küçük olan öğrencilere ise kayıt sırasında velilerinin refakat etmesi gerekiyor. Velilerden de nüfus cüzdanı fotokopisi istenecek. Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nde yeni öğretim dönemi 17 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Büyükşehir Belediye Konservatuarı bu yıl Türk Sanat, Türk Halk, Batı Müziği, Bale, Halk Oyunları, Türk Din Müziği bölümlerine ait 30 ayrı branşta sınav açtı. Konservatuvar sınavlarına toplam 850 kişi girdi. Bu adaylardan 274’ü sınavlarda başarılı oldu.

Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin teship, hat, ebru, heykel, seramik ve yetişkin resim branşlarında açılan sınavlarını ise 49 kişi kazandı. Ayrıca bu bölüme çocuk resim branşında sınavsız olarak 80 öğrenci kayıt yaptırma hakkı kazandı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑