KÜLTÜR/SANAT

Konservatuvarda ders zili çaldı

Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi yeni eğitim dönemine 373 yeni öğrencisi ile başladı

23 Eylül 2013 Saat: 10:30
Konservatuvarda ders zili çaldı
Konservatuvarda ders zili çaldı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuarı ile Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin 2013-2014 eğitim – öğretim yılı başladı. Kocaeli’nin tartışmasız en önemli sanat eğitim merkezlerinden biri olan Konservatuvarda bu yıl da geleceğin sanatçıları uzman eğitmenler tarafından yetiştirilecek.

373 YENİ ÖĞRENCİ

Belediye Konservatuvarı yeni eğitim dönemine 373 yeni öğrencisi ile başlayacak. Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nde bu yıl toplam bin 250 öğrenci Türk Halk Müziği, Türk Tasavvuf Musikisi, Türk Sanat Müziği, Halk Oyunları, Bale, Batı Müziği ve Güzel Sanatların ilgili branşlarında eğitim alacak.

4-9 YIL ARASI SANAT EĞİTİMİ

Her yıl çok sayıda öğrencisini Devlet Konservatuvarı’na göndermenin gururunu yaşayan Büyükşehir Belediye Konservatuvarı bu yıl da iddialı ve kaliteli eğitimini devam ettirecek. Konservatuvarda Türk Müziği ve Plastik Sanatlar bölümleri 4, Batı Müziği bölümü 6, Bale bölümü eğitimi 9 ve Halk Oyunları Bölümü eğitimi ise 4 yıl sürüyor. Konservatuarın Türk Halk, Türk Sanat, Bale ve Batı Müziği bölümlerinin dersleri Leyla Atakan Kültür Merkezi içindeki Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürlüğü’nde, Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin plastik sanatlar ve resim bölümü dersleri ise eğitim merkezinin Anıtpark içindeki yerinde gerçekleştiriliyor. Bale Bölümü eğitimi halen SDKM’de devam ediyor. Haftanın beş günü eğitimin verildiği Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nde 5 ile 55 yaş arasındaki öğrenciler ilgili branşlarında eğitim alabiliyor.

EĞİTİM VERİLEN BÖLÜM VE BRANŞLAR

Yetenek sınavıyla öğrencilerini belirleyen Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nde bu yıl Türk Sanat Müziği (Ud, ney, k. kemençe, kanun, tanbur), Türk Halk Müziği (Bağlama, Karadeniz kemençe) Batı Müziği (Piyano, çello, keman, bateri, yan flüt, k.gitar, basgitar, klarnet), Şan, Bale, Türk Tasavvuf Musikisi, Tasavvuf Korosu ve Halk Oyunları bölümlerinde eğitim verilecek. Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi ise resim, çocuk resim, hat, tezhip, çini ve seramik branşlarında öğrenciler eğitim alacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑