KÜLTÜR/SANAT

Kursiyerlerden özgün tasarımlar

KO-MEK’in 10. Genel Serginin üçüncü günü kursiyer yarışmaları, konserler ve çeşitli etkinliklerle devam etti

16 Haziran 2014 Saat: 22:28
Kursiyerlerden özgün tasarımlar
Kursiyerlerden özgün tasarımlar

KO-MEK 10. Genel Sergisi’nin üçüncü gününde KO-MEK kursiyerleri arasında takı tasarımı branş yarışması yapıldı. Kursiyerler kendilerine verilen süre içerisinde kendi tasarladıkları takıları jüriye üyelerine sundu. Usta Öğreticilerden oluşan jüri üyeleri kullanılan teknik ve tasarıma göre değerlendirme yaparak dereceye girenleri belirledi.
KAZANANLARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Birbirinden renkli takıların yapıldığı takı tasarım yarışmasında, birinci Derince Kurs Merkezi’nden Meral Aydın, ikinci Derince Kurs Merkezi’nden Yeter Aydın, üçüncü ise Yarımca Kurs Merkezi’nden Hülya Severcan oldu. Kursiyerler, ödüllerini Güneş Sahnesi’nde KO-MEK usta öğreticileri tarafından alırken çok mutlu oldular.
KURSİYER KONSERLERİ VERİLDİ
Yarışma sonrası KO-MEK Genel Sergisi’ni ziyarete gelen katılımcılar için müzik branşı usta öğreticileri ve öğrencileri sırasıyla konser verdiler. Nihat Çolak ve kursiyerleri pop müzik alanında, Murat Aksun ve kursiyerleri pop müzik alanında konser verirken, İsmet Yıldız ve ekibi ziyaretçilere pop müzik, Türk Halk müziği ve muhteşem bir keman dinletisi sundu. Ziyaretçiler söylenen şarkı ve türkülere hep bir ağızdan eşlik ettiler. Kültür Sanat ve Konservatuar Müdürlüğü verdiği Yeşilçam Konseri ile katılımcılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.
UYGULAMA ATÖLYELERİNDE EĞİTİM
Öte yandan kurulan Ebru ve Resim sanatı uygulama atölyelerinde ziyaretçiler kendi ebrularını ve resimlerini yapmanın mutluluğunu yaşadılar. Sergide, kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği göz nuru birbirinden güzel ürünler, ziyaretçilerden büyük beğeni gördü.

YARIŞMALAR VE KONSERLER
Dört gün boyunca devam eden KO-MEK 10. Genel Sergisi’nin son gününde de KO-MEK İğne Oyası kursiyerleri yarışacak. Yarışma sonrası genel sergi, Müzik Branşı usta öğreticileri ve ekibi tarafından verilecek konser ile son bulacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑