KÜLTÜR/SANAT

Leyla Gencer Opera Ve Sanat Merkezinde Yeni Projeler‏

Başkan Kerimoğlu, belediye olarak Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’ne her zaman destek olacaklarını ve ülkenin yetiştirdiği en büyük sopranonun ismine yakışır bir opera ve sanat merkezi olması için ellerinden geleni yapacaklarını vurg

28 Nisan 2016 Saat: 15:56
Leyla Gencer Opera Ve Sanat Merkezinde Yeni Projeler‏
Leyla Gencer Opera Ve Sanat Merkezinde Yeni Projeler‏

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nden sorumlu Başkan Özel Danışmanı Nurhan Çetinkaya'nın düzenlediği ve basın mensuplarının konuk olarak katıldığı kahvaltıda, kentsel dönüşüm ve Bakırköy belediyesinin sanat ile ilgili projeleri konuşuldu. Başkan Kerimoğlu, belediye olarak Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’ne her zaman destek olacaklarını ve ülkenin yetiştirdiği en büyük sopranonun ismine yakışır bir opera ve sanat merkezi olması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. Bakırköylüler için dünyaca ünlü gruplarla konser ve tiyatro gösterileri planlarının yanı sıra avrupanın ünlü başkentlerinin senfoni orkestralarının sahne alması için de çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Bununla birlikte Leyla Gencer Opera sahnesini, enternasyonal gösteriler düzenlenen, İstanbul'un gözde mekanlarından biri haline getirmek istediklerini de belirtti. Belediye olarak amaçlarının, bütün İstanbullu sanatseverlerin yolunun Bakırköy'den geçmesi olduğunu da ekledi. 

Nurhan Çetinkaya ise Opera ve Sanat Merkezi'nin yaz projesi kapsamında bir 'Müzikal Akademi' kurmak istediklerini ve başvurular arasından seçilecek yetenekli çocuklarlardan oluşturulacak 'Mozart Çocuk Operası'nın müjdesini verdi.

16 Ekim 2015’deki sezon açılışından bugüne kadar Şevki Karayel’den Güray Başol’a İdil Biret’ten Cihat Aşkın’a, Kardeş Türküler ’den Abdal Haluk Tolga İlhan’a kadar 80 etkinlik gerçekleştirdiklerini, buna ek olarak 40 tane çocuk etkinliği ile de toplamda 120 etkinlik düzenlediklerini belirtti. Bu etkinliklerle 16 bin yetişkin 10 bin çocuk seyirciye, bu rakama belediye etkinlikleri ve diğer sosyal etkinlikler eklendiğinde toplamda 33 bin seyirciye ulaştıklarını açıklayan Çetinkaya, sezonun önemli etkinliklerinden birinin ise 6 Mayıs’ta Hıdırellez şenlikleri çerçevesinde sahne alacak olan dünyaca ünlü Roman Divası Esma Redzepova olduğunu belirtti.

Etkinliklerde sanatsever gençler ve öğrenciler için 'Askıda Bilet' uygulamasının devrede olduğunu, konservatuvar öğrencilerine %50 indirim uygulamasının yanısıra Bakırköy Kart (Bakkart) sahiplerine indirim sağlandığı ve engelli vatandaşların etkinlikleri ücretsiz takip ettiklerini söyledi.

Başkan Kerimoğlu toplantı sonunda, Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nden sorumlu Başkan Özel Danışmanı Nurhan Çetinkaya'yı da özverili çalışmaları ve kısa sürede kazandıkları başarılardan dolayı tebrik etti...

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑