KÜLTÜR/SANAT

Muğla'da ''milyonluk'' tarihi eser operasyonu

Muğla'da jandarma tarafından düzenlenen operasyonda Roma, Yunan ve Bizans dönemine ait olduğu bildirilen 248 adet tarihi eser ele geçirildi.

4 Nisan 2013 Saat: 15:59
Muğla'da ''milyonluk'' tarihi eser operasyonu
Muğla'da ''milyonluk'' tarihi eser operasyonu
Muğla İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 aylık istihbari çalışmalar sonucu, Gülağzı Kavşağı'nda yol kontrolü yaparak 48 SL 087 plakalı otomobili durdurdu.

Otomobilde yapılan aramada, bagaj kısmına çanta içerisinde gizlenmiş 15 adet Yunan dönemine ait sikke, 8 adet Bizans dönemine ait bronz para, 183 adet Bizans, Roma, Greek dönemine ait bronz para, 4 adet bronz kurşun hac, 3 adet yüzük, 6 adet altın, bronz ve gümüş küpe, 4 adet gümüş kolye, 1 adet yüzük taşı, 21 adet insan ve hayvan figürlerinin bulunduğu heykel ve objeleri, 1 adet kil ve topraktan heykelcik, 1 adet 38 boncuklu som altın kolye, 1 adet 15 boncuklu som altın kolye ele geçirildi. Ele geçirilen tarihi eserlerinin bir milyon lira değerinde olduğu öğrenildi.

Operasyonda araç içerisinde bulunan M.Ç, M.Ü. VE G.S. gözaltına alındı. Zanlılar ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

Şüphelilerin Konya'dan getirdikleri tarihi eserleri Yunanistan'a götürecekleri öğrenildi.

Öte yandan, ele geçirilen tarihi eserler arasında arasında Karun hazinelerinin en değerli parçalarından eserler ile Mitoloji Tanrısı Zeus'un kızı olan savaş tanrıçası Athena kabartmasının bulunduğu gümüş para bulunuyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑