KÜLTÜR/SANAT

Obez Çocuk Kartepe’de sahnelendi

Son yılların en önemli sağlık problemlerinden obezite ile mücadele konusunda Kartepe Belediyesi, çocukları da bilinçlendiriyor

17 Şubat 2016 Saat: 15:35
Obez Çocuk Kartepe’de sahnelendi
Obez Çocuk Kartepe’de sahnelendi

Kartepeli çocuklara sağlıklı yaşam ve obezite ile mücadele yollarının anlatıldığı “Onu yeme beni ye” konulu “Obez Çocuk” adlı çocuk tiyatrosu hafta sonu Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Sosyal belediyecilik hizmetlerine verdiği önemle bilinen Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in obezite ile mücadele konusundaki çalışmaları da her kesimi kapsıyor. Kartepe Belediyesi, “Obezite ile birlikte savaşalım” konusunda İlçe Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Merkezi ile iş birliğinde bir çalışma sergiliyor. Bu konuda çocuklar üzerinde farkındalık da “Obez Çocuk” adlı tiyatro oyunu sağlandı.

Hafta sonu Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ndeki ücretsiz çocuk tiyatrosu öncesinde İlçe Sağlık Müdürlüğü Obezite Hemşiresi Gülüzar Sertbel, katılımcılara sağlıklı yaşam ve obezite ile mücadele yolları konusunda mini bir sunum yaptı. İlçe Sağlık Müdürü Dr. Harun Aslan da, obezite ile mücadele konusunda Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve ekibinin sergilediği başarılı ve etkili performans için teşekkür etti.

Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz ve Özel Kalem Müdürü Haruın Yılman, Kartepeli çocuklar ve velileri ile tiyatro oyunu birlikte izledi. Büyük bir beğeni ile izlenen oyun sırasında sorulan sorulara doğru cevap veren Kartepeli minikler sürpriz hediyelerin de sahibi oldular.

Kartepeli minikleri eğlendirirken düşündürmek amacıyla tiyatro sanatı ile buluşturulduğu çocuk tiyatroları 15 günde bir Kartepeli miniklerin beğenisine sunuluyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑