SPOR

Offshore yarışındaki kaza yürekleri ağızlara getirdi

Mersinde Dünya Offshore yarışında meydana gelen kazalar yürekle ağızlara getirdi. Kazada takla atan teknenin pilotları denizden çıkmayı başardı.

15 Eylül 2012 Saat: 21:17
Offshore yarışındaki kaza yürekleri ağızlara getirdi
Offshore yarışındaki kaza yürekleri ağızlara getirdi

2012 Dünya Offshore Şampiyonası'nın 9. ayağı olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Grand Prix'i Mersin'de yapıldı. 'Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nın Mersin Barış Meydanı'nda başlayan Mersin MTSO Grand Prix'inde birincilik kupasını kazanan takım 88 numarayla yarışan ECI Men Cosmetics teknesi oldu. Kerem Tuncer- Alpay Akdilek ikilisi sezonun sekizinci birincilik kupasını da evine götürmeyi başardı. İkinciliği ise bir Mersin takımı kendi evinde kazanarak şehirde büyük coşku sağladı. Efe Project Mitsubishi Electric Racing Team pilotları Nevzat Arman-Onur Özgül ikincilik kupasının sahibi olurken, YKM Sport takımı da podyumda üçüncülükle ilk günü tamamladı. Kerim Zorlu ve Cengiz Cennetoğlu'dan oluşan ekip hanelerine yeni puanlar eklemeyi başardı. 

Yarışın başlamasıyla rüzgarın şiddetini arttırdığı "Mersin MTSO Grand Prix"in'de iki tekne takla atarak yarışa veda etmek zorunda kaldı. İlk olarak GHB Offshore Racing Team takımı (Süha Yenigül-Joao Filipe) pitten erken çıkış yapmaları nedeniyle dur-kalk cezası alırken, 9 turda da attıkları takla ile yarışa veda ettiler. Yarışın 15.turunda ise Beşiktaş-Miele takımı ( Murat Leki-Tugberk Uca) yine dalgaların şiddetiyle takla atarak, yarış dışı kalanlar kervanına katıldılar. 

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri, Ekonomi Bakanı Yardımcısı Mustafa Sever, Mersin Vali Vekili Suphi Olcay, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Mersin Milletvekili İsa Gök ve Devlet Eski Bakanı Kürşat Tüzmen tarafından verildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑