KÜLTÜR/SANAT

Otistik çocuklar tarihi mekanlarını gezdi

Büyükşehir, Kocaeli’de yaşayan engelli bireyleri topluma kazandırmak amacı ile gezi programları düzenliyor

5 Mayıs 2016 Saat: 12:38
Otistik çocuklar tarihi mekanlarını gezdi
Otistik çocuklar tarihi mekanlarını gezdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü, kentte yaşayan engelli bireylerin topluma kazandırılması, kaynaştırılması, yaşama sevinci ve motivasyonunun arttırılması amacıyla Kocaeli gezisi düzenledi. Gezide engelli birey ve aileleri Kocaeli’nin tarihi ve turistik mekanlarını görme fırsatı buldu.

17 KİŞİLİK GRUP

Büyükşehir Belediyesi, engellilere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda engellilerin içine kapanıklığını ortadan kaldırmak, toplumla iç içe olmasını sağlamak amacıyla kent gezileri düzenleniyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü olarak gerçekleştirilen gezinin ilkine otistik çocuklar ve refakatçi aile fertlerinden oluşan 17 kişilik grup katıldı.

KÜLTÜR GEZİSİ

Grup kültür gezisinde öncelikli olarak tarihi mekanları dolaştı. Av Köşkü, Redif Binası, Arkeoloji ve Etnografya Müzesini gezen grup, tarih kokan mekanlar hakkında bilgiler de aldı. Gezi son olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Sekapark alanı içerisinde bulunan kültür evi ziyaretleriyle sona erdi.

ENGELLİ ÇOCUKLAR MUTLU

Kocaeli Otistik Çocuklar Derneği Başkanı İlkin Kılıçarslan, yapılan etkinlikten üyelerinin ve engelli çocukların oldukça mutlu olduğunu belirterek Büyükşehir Belediyesi’ne bu konuya olan duyarlılığından dolayı teşekkür ederek, mutluluğunu ifade etti. Engelli aileleri ise gezinin kendileri için çok değerli olduğunu kaydetti.

ONLAR DA SEVGİYİ HAK EDİYOR

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri her yıl nisan ayında otizm farkındalığı konusunda çeşitli etkinlikler gerçekleştirildiğini, ancak toplumsal olarak gerçekten bu farkındalık ve duyarlılığa ne derece ulaşabildiğimizi sorgulamamız gerektiğini vurguladı. Otizmli bireylerin de herkes gibi sevgiyi, acıyı, hüznü, sevinci, mutluluğu hissedebildiğini aktaran yetkililer engellilerin ancak kendini ifade etmekte zorlandığını belirtti. Yetkililer ayrıca topluma düşen görevin otizmli bireylere karşı sevgi, saygı ve büyük bir sabırla toplum içerisindeki yerlerini alabilmelerine olanak sağlayacak yaklaşımlar sergilemek olduğuna dikkat çekti

İRTİBAT NUMARASI

Kocaeli’de yaşayan engelli bireylerin Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetlerinin Bilgilendirme ve Engelsiz Nakil hattı olan 331 39 00 numaralı telefonundan müdürlüğün hizmetleriyle ilgili her türlü bilgiye ulaşabiliyor. Büyükşehir Belediyesi veri tabanında kaydı bulunmayan engelli vatandaşların bu numaradan ulaşarak kayıt yaptırmaları, ya da mevcut kayıtlarını güncellemeleri isteniyor.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑