TURİZM

Pamukkale'ye ziyaretçi akını

UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Pamukkaleyi 2012 yılının 8 ayında 1 milyon 102 bin 706 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

5 Eylül 2012 Saat: 12:48
Pamukkale'ye ziyaretçi akını
Pamukkale'ye ziyaretçi akını

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'yi 2012 yılının 8 ayında 1 milyon 102 bin 706 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Şifalı suları ve bu suyun oluşturduğu görsel zenginlikle, her geçen gün ziyaretçi sayısını artıran Pamukkale'yi ağustos ayında 189 bin 136 yabancı turist ziyaret ederken, toplam ziyaretçi sayısı 238 bin 800 turist ile rekor seviyeye ulaştı.

Özel İdare İl Genel Sekreteri Adem Oklu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pamukkale'nin tanıtımı için yapılan çalışmaların sonuçlarının görülmeye başlandığını söyledi. Oklu, ''Pamukkale, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre 2011 yılı ören yeri ziyaretçi sayısı bakımından İzmir'deki Efes Antik Kenti'nin ardından ikinci oldu. Hedefimiz ilk sırada yer almak'' dedi.

Termal su ile oluşan travertenlerin dünyada eşi benzeri olmamasının Pamukkale'yi günden güne ''turizmin kalbi'' haline getirdiğini kaydeden Oklu, Pamukkale'ye dünyanın her yerinden turistin geldiğini belirtti.

Denizli'nin sağlık ve kültür turizmi ile turistlerin tercih ettiği yerlerden biri olduğunu kaydeden Oklu, ''Özellikle yabancı turistler şifa bulmak için yurt dışından Pamukkale'ye geliyor. Antik çağlardan beri insanların şifa kaynağı olarak gördükleri antik havuz çok tercih ediliyor. Pamukkale şifalı suyunun yanında antik kent Hierapolis ile de görülmeye değer bir bölge olduğu için tercih sebebi'' diye konuştu.

Oklu, Pamukkale'yi 2012 yılının 8 ayında 1 milyon 102 bin 706 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini anlatarak, şöyle devam etti:
''Özellikle ağustos ayında yerli ve yabancı toplamda 238 bin 800 ziyaretçi sayısıyla son yıllardaki en fazla ziyaretçi sayısına ulaştık. 2011 yılı temmuz ayında en fazla ziyaretçi sayımız toplamda 222 bin 355 olmuştu. Özellikle ağustos ayında yabancı turist sayısında rekor kırdık. Daha önce bir ayda hiç bu kadar yabancı turist Pamukkale'yi ziyaret etmemişti. Bu da yurt dışı tanıtım faaliyetlerimizin bir meyvesi. 2012 yılında Pamukkale'ye gelen ziyaretçi sayısının 2 milyonu geçmesini hedefliyoruz. Ancak bunlar yeterli değil. Potansiyel olarak Denizli'ye 5 milyon turist getirmemiz lazım. Dünya ölçeğinde Pamukkale'nin, Denizli'nin, antik kentlerin, profesyonelce dünya kamuoyuna tanıtılması gerekiyor.''

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑