KÜLTÜR/SANAT

Peygamberimizi tanımakta geç kaldık

İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, son yıllarda Batı’da belli çevreler tarafından yeniden alevlendirilen İslamofobi ve Peygamberimize yönelik saldırılar üzerinde durdu.

11 Ekim 2012 Saat: 15:31
Peygamberimizi tanımakta geç kaldık
Peygamberimizi tanımakta geç kaldık

Kocaeli’ne bağlıGebze Belediyesi tarafından düzenlenen kültür sanat etkinlikleri kapsamında “Peygamber Efendimizin Hayatından Kesitler” konulu bir konferans veren İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, son yıllarda Batı’da belli çevreler tarafından yeniden alevlendirilen İslamofobi ve Peygamberimize yönelik saldırılar üzerinde durdu.

Gebze Kültür Merkezi salonunu dolduran Gebzelilere Hazret-i Peygamberin güzel ahlakından örnekler sunan İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, Batı’da Peygamberimize yönelik tekrar başlayan ve  gazete yazıları, karikatür ve filmler yoluyla atılan iftiraların bilgisizce ve edepsizce sürdürüldüğünü söyledi. Döngeloğlu, “Hayatında bir tek insanı öldürmemiş, ahlak timsali Hz. Peygamberimizi haşa teröristlerin lideri gibi gösterirken, dinamiti icad eden, kendi topraklarını batılı sömürgecilere kaptırmamak için mücadele eden yüz binlerce günahsız Afrikalıyı kendi ülkelerinde biner ikişer bin bölük bölük öldüren o buluşu icad eden Alfred Nobel’i barış adamı ilan ettiler” diye konuştu.

DETAYLARI BİLE HAYRANLIK UYANDIRIYOR

Hazreti Peygamberin hayatından tüm insanlığa örnek olacak kesitlerle konuşmasına devam eden İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, “Peygamberimizi tanımakta çok geç kaldık” dedi.

Döngeloğlu şöyle devam etti: “Peygamberimizi çok iyi tanımalı, çocuklarımıza ve gençlerimize çok iyi tanıtmalıyız. Peygamberimizi tanıyarak sevmeliyiz. Peygamberimizin çocukluğunda, gençliğinde, ihtiyarlığında, aile yaşantısında, arkadaşlığında, komşuluğunda ve akraba ilişkilerinde tüm insanlığa örnek olacak dersler var. Hazreti Peygamberimizin davranışlarındaki detaylar bile hayranlık uyandırıyor. Bir insanı sevmek için Peygamberimizi tanımaya çok ihtiyaç var. Onun hayatında duygu var, neşe, espri, vefa var, paylaşma, adalet ve ahlak var. Bunlar slogan değil, yaşandı”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑