KÜLTÜR/SANAT

RESSAM SELDA İNCİ’DEN 20. KİŞİSEL SERGİ

Ünlü ressam Selda İnci'nin merakla beklenen "3'Ü BİR YERDE" adını verdiği yalnızca 3 resimden oluşan 20. kişisel sergisi, Artcontact İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı Abay Galeri Stant'ında 31 Mayıs- 5 Haziran tarihleri arasında sanatseverleri

29 Mayıs 2023 Saat: 10:06
RESSAM SELDA İNCİ’DEN 20. KİŞİSEL SERGİ
RESSAM SELDA İNCİ’DEN 20. KİŞİSEL SERGİ

Suluboya, yağlıboya ve akrilik tekniklerini kullanarak yaşadığı hislerini tuvaline yansıtan ressam Selda İnci, bu sergisinde de yine içindeki mistik duygularını yağlı boyayı Kat-ı Sanatı ve Hat Sanatı  ile bütünleştirerek tuvaline aktardı. Şükür, Dua ve Aşk’ı anlattığı 3 tablonun kendisi için çok anlam ifade etttiğini açıklayan ressam Selda İnci “ İlahi aşkı içimdeki Allah aşkını, Dua; Rabbim ile en güzel iletişimi, Şükür ise yaşadığımız iyi ya da kötü her olayın mutlaka bir nedeni olduğunun ve hepsinin bize bir ders olarak gönderildiğinin, bunun en yüksek hayrımıza olduğunu farketmiş olmanın, Allah’a olan minnettarlığımın ve hayranlığımın ifadesini dile getirdim” diyor. Hat Sanatı, Kat-ı Sanatı ve Yağlı Boya tekniğini birlikte aynı tuvalde resmeden sanatçı Selda İnci, sözlerine şu şekilde devam etti: “Her sergimin benim için anlamı ve önemi büyük. Ancak bu sergimde çok sevdiğim hayran olduğum 3 tekniği aynı tuvalde kullandım”.
20. kişisel sergisi için çok heyecanlı olduğunu, çok çalıştığını ifade eden ünlü Ressam, bu eserleri 31 Mayıs- 5 Haziran tarihleri arasında herkesin görmesini temenni ettiğini ifade etti.

İMZASI YERİNE PARMAK İZİ
Tablolarında imzası yerine parmak izini tercih eden ünlü ressam Selda İnci, parmak izini Allah’ın akıl almaz mucizelerinden gördüğü için tercih ettiğini ifade ediyor. Parmak izinin asla taklit edilemeyeceği gerçeğiyle de resimlerinin daha da anlamlı olduğunu dile getiriyor.         

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑