KÜLTÜR/SANAT

Tarihi bina hayata döndürüldü

Kocaeli Büyükşehir, Darıca’daki tarihi itfaiye binasının restorasyonunu tamamladı

16 Nisan 2016 Saat: 16:28
Tarihi bina hayata döndürüldü
Tarihi bina hayata döndürüldü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan tarihi itfaiye binasının restorasyonunu tamamladı. Osmanlı’nın son döneminde batı etkisinde yapılan eski itfaiye binası, Osmanlı döneminde tulumbacıların pek çok yangına müdahale ettiği itfaiye binası özelliğini taşıyor. Titiz çalışma sonucu yapının restorasyon işi tamamlandı. Bu binayla birlikte geçmişten günümüze bir yapı daha kazandırıldı.

SON OSMANLI ESERLERİNDEN

İtfaiye binası; Osmanlı son döneminde Alman mimarisinin etkisinde kalınarak inşa edildi. Geç Osmanlı Mimarisi özellikleri içinde sayılan ve Batı ile etkileşimden geçmiş üslupları olan yapılarda fark edilebilir derecede olan yükselmeler ve daha dik yapı öğeleri bu yapıda da görülüyor. Özellikle yapının dik eğimli çatısı gözle görülebilir en iyi örnek. Ayrıca iç mekanın aydınlık olmasını sağlayan büyük ve yüksek pencere açıklıkları da bu özellikler arasında yer alıyor. 

ÖZGÜN YAPISI KORUNDU

Darıca Bağlarbaşı Mahallesi 120 pafta, 5105 parselde bulunan Darıca İtfaiye Binası Revize Restorasyon projesinde yapının güçlendirmesi yapıldı. Restorasyon kapsamında çatıda onarımı gerçekleştirilerek yapıda değişmesi gereken ahşaplar özgünlüğü korunarak yenilendi.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑