KÜLTÜR/SANAT

Tarihi Sirkeci Garı park ve müze olacak

İstanbul'un tarihi binalarından Sirkeci Garı'nın müze ve kültür-sanat parkı olması için karar verildi.

12 Mart 2015 Saat: 10:57
Tarihi Sirkeci Garı park ve müze olacak
Tarihi Sirkeci Garı park ve müze olacak

Sirkeci Garı'ndan Yedikule'ye kadar uzanan 8.5 kilometrelik tren yolu ve bölge 49 yıllığına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Devrin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nce Sirkeci Garı'nın müze haline getirilmesine karar verildi.

125 YILLIK TARİH MÜZE VE KÜLTÜR PARKI OLACAK

Alınan karara göre Marmaray'ın açılmasıyla birlikte kullanılmayan 125 yıllık tarihi Sirkeci Garı ve gara bağlı binalar İstanbul Kent Müzesi, İstanbul Demiryolu Müzesi olarak dizayn edilecek.

RESTORASYONU İBB YAPACAK

Protokole göre, Sirkeci Garı içinde bulunan binaların müze olarak kullanabilmesi amacıyla yapılacak proje çalışmaları, plan tadilatı, binalara ilişkin onarım, yenileme, restorasyon İBBtarafından yapılacak. İstanbul Demiryolu Müzesi olarak kullanılacak kısım ise TCDD'ye teslim edilecek. Hazırlanan projeler TCDD'nin onayına sunulacak, TCDD'nin onaylamadığı hususlar projelerde revize edilecek.

8,5 KM'LİK DEMİRYOLU HATTI DA KULLANILACAK

TCDD ile İBB arasında imzalanacak protokolün ardından, Tarihi yarımadada, Sirkeci-Yedikule arası demir yolu hattının bulunduğu alan doğa ve sanat parkı olarak tasarlanacak.

8,5 kilometre uzunluğunda oluşturulacak doğa ve sanat parkı içerisinde İBB tarafından raylı toplu taşıma hattı yapılacak.

CHP PROJEYE KARŞI ÇIKTI

İBB Meclisinde oylanan protokolle ilgili söz alan CHP Meclis üyesi Hüseyin Sağ, Sirkeci ve Haydarpaşa garlarının İBB'ye devrine karşı çıkarak konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Karar, CHP'lilerin red oylarına rağmen oy çokluğu ile kabul edildi

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑