KÜLTÜR/SANAT

Tır Tiyatrosu yine yollarda

Tır Tiyatrosu, çocukları tiyatro ile buluşturmak için yollara çıktı

17 Mayıs 2016 Saat: 12:21
Tır Tiyatrosu yine yollarda
Tır Tiyatrosu yine yollarda

Bir Tır dorsesinin tiyatro sahnesine dönüştürülmesi ile hayat bulan Tır Tiyatrosu, yaz döneminde çocukları tiyatro ile buluşturacak. Tır Tiyatrosu yaz döneminde “Kuşlar Yine Gelir” adlı oyunu sahneleyecek.

İLK OYUN KARTEPE’DE

Tır Tiyatrosu ilk oyununu önceki gün Kartepe’de sahneledi. Veli Akgün İlköğretim Okulu’nun bahçesine gelen Tır Tiyatrosu çocuklar tarafından sevinçle karşılandı. Tır Tiyatrosu ilk durağı olan Veli Akgün İlköğretim Okulu’nun bahçesinde ayrıca “Kuşlar Yine Gelir” oyunun prömiyerini de yapmış oldu.

ONLAR GİDEMİYORSA TİYATRO ONLARA GELİR

Tır Tiyatrosu tarafından sahnelenen, yeniden hayal kurmayı ve çocuklara umut aşılamayı konu alan “Kurlar Yine Gelir” oyunu çocuklar tarafından ilgiyle izlendi. Oyunun sonunda beğenilerine alkışlarıyla ortaya koyan çocuklar, kendilerine Tır Tiyatrosu’nu gönderen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür etti.

OYUNUN KONUSU

Ebru Özdemir’in yazdığı, Veysel Sami Berikan’ın yönettiği “Kuşlar Yine Gelir” oyunu, hayal kurmayı ve oyun oynamayı unutmuş olan çocukları, yeniden hayallerine kavuşturmayı ve onlara umut aşılamayı amaçlıyor. Sarper Saydam, Cansu Cengiz, Nursel Çeliktürk ve Başar Alemdar’ın oynadığı oyun, tır tiyatrosu aracılığıyla farklı ilçe ve köylerimizden pek çok okulumuza misafir olarak, binlerce çocukla buluşacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑