GÜNCEL

TSK'dan Karantina Açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, Amasya ve Kütahya'da askerlerin karantinaya alındığı haberleriyle ilgili açıklama yaptı.

12 Ocak 2013 Saat: 15:06
TSK'dan Karantina Açıklaması
TSK'dan Karantina Açıklaması
Geçtiğimiz günlerde Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda kızamık salgını sebebi ile karantina uygulandığı haberi ortaya atılmış ve iddialar Genelkurmay tarafından doğrulanmıştı. Şimdi ise karantinanın son hali hakkında açıklama yapıldı.

Genelkurmay Başkanlığı, Amasya Garnizon Komutanlığı'nda ve Kütahya Garnizon Komutanlığı'nda yeni katılan erbaş ve erlere yapılan sağlık taraması esnasında kızamık vakası tespit edildiğini ve gözlem altına alınan toplam 43 personelin klinik durumlarının iyi olduğunu açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle;
"Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki bazı birliklerde, yeni katılan erbaş ve erlere yapılan sağlık taraması esnasında kızamık vakası tespit edilmiş; söz konusu personel derhal karantinaya alınmıştır.
Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak, önleyici tedbir kapsamında; 28 Aralık 2012 tarihinde Amasya Garnizon Komutanlığında 7.090; 10 Ocak 2013 tarihinde Kütahya Garnizon Komutanlığında 6.400; 3'üncü Ordu Komutanlığı bölgesinde 11.741 olmak üzere toplam 25.231 Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ve aile bireylerine kızamık aşısı uygulanmıştır.
Alınan tedbirler sayesinde, hastalığın yayılması kontrol altına alınmıştır. Bugüne kadar kızamık hastalığı şüphesiyle gözlem altına alınan toplam 43 personelin klinik durumları iyi olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑