KÜLTÜR/SANAT

TULUYHAN UĞURLU, ERZURUMLULARLA BULUŞACAK

Tuluyhan Uğurlu, çarşamba akşamı Yakutiye Kent Meydanında ‘Güneş Ülke Anadolu’ dinletisi ile Erzurumlularla buluşacak.

21 Ağustos 2012 Saat: 22:01
TULUYHAN UĞURLU, ERZURUMLULARLA BULUŞACAK
TULUYHAN UĞURLU, ERZURUMLULARLA BULUŞACAK

Dünyaca ünlü Türk piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu, Yakutiye Belediyesi'nin kültürel etkinlikleri kapsamında çarşamba akşamı Yakutiye Kent Meydanı'nda ‘Güneş Ülke Anadolu’ dinletisi ile Erzurumlularla buluşacak. Uğurlu'ya kaval sanatçısı Murat Toraman eşlik edecek.

'Piyanonun dahisi' olarak nitelendirilen Tuluyhan Uğurlu’nun müzik serüveni 4 yaşında başladı. 7 yaşında devlet tarafından 'Harika Çocuk' seçilerek yurt dışında yüksek müziği eğitimi yapmaya hak kazandı. Akademik eğitimini Viyana Müzik Akademisi’nde tamamladı. Piyanisti Tuluyhan Uğurlu, Yakutiye Kent Meydanı'nda Erzurum’u büyülemeye hazırlanıyor. Kaval sanatçısı Murat Toraman’ın eşlik edeceği Yakutiye dinletisi, tarihi bir kavşakta gerçekleşecek.

Bestelerinde Doğu ve Batı kültürleri arasında köprü kurmaya özen gösteren sanatçı bugüne kadar yazdığı eserlerini 12 albümde topladı. Özgünlüğü ile dikkatleri üzerine toplayan Tuluyhan Uğurlu, konserleri için salon dışına taşarak tarihi mekanlar ile ören yerlerini seçmesiyle tanınıyor. Müziğini her zaman derin bir felsefenin üzerine inşa eden Uğurlu, âşığı olduğu İstanbul için yaptığı eserleri Dünya Başkenti İstanbul ve Sonsuza Kadar İstanbul isimli albümlerinde bir araya getirdi.

Uğurlu, temelde Horasan Alp Erenlerini kendine örnek edinmiş. Uğurlu, “Horasan Alp Erenlerinden başlayarak Hz. Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli ile zirveye çıkan Anadolu aydınlanmasının etkileri Batı’da Rönesans’ın fitilini ateşlemiş ve Rönesans’ın ışığı tüm dünyayı aydınlatmıştır. Hepimizin düşünmesi gereken şudur: Neden bunlar bizim için artık geçmişte kalmıştır? Nasıl olmuş da bu toplum öz güvenini kaybetmiş, her şeyi hazır klişeler halinde Batı’dan beklemektedir” görüşleriyle dikkat çekiyor.

Tuluyhan Uğurlu gibi, bu milletin değerlerinden beslenen bir sanatçıyı Erzurumlu ile buluşturmaktan mutlu olduğunu belirten Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, “Hz. Mevlana, Hz. Yunus, Hz. Hacı Bektaş-ı Veli gibi Türk milletini yoğuran Horasan Alp Erenlerini kendine ölçü ve öncü edinmiş bir sanatçıyı Yakutiye Medresesi önünde Erzurumlu ile buluşturmak bizim için mutluluktur. Halkımızı yarın akşamki konsere beklemekteyiz.” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑