KÜLTÜR/SANAT

URLA “AKIL DEFTERİ” OYUNU İLE KAPILARINI TİYATROYA AÇTI

Tarihi bir ilke imza atan Urla, ilk kez bir ilçede Devlet Tiyatrolarını “Urla Sahnesi” olarak açmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyor.

7 Mart 2015 Saat: 11:11
URLA “AKIL DEFTERİ” OYUNU İLE KAPILARINI TİYATROYA AÇTI
URLA “AKIL DEFTERİ” OYUNU İLE KAPILARINI TİYATROYA AÇTI

Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi ve Devlet Tiyatroları’nın işbirliğiyle başlatılan Devlet Tiyatroları Urla temsillerinin ilki olan Jean-Claude Carriere’nin yazdığı ve yönetmenliğini Levent Ulukut’un yapmış olduğu “Akıl Defteri” adlı oyununun prömiyeri Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Prömiyere; Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Cemil Erdemir, Garnizon Komutanı Sezgin Erdoğan, Uzunada Deniz Üssü Komutanı Deniz Albayı Necati Koray Salar, Urla Cumhuriyet Başsavcısı Utku Salih Dinçer, 22. Dönem İzmir Milletvekili Türkan Miçooğulları, Belediye Meclis Üyeleri, İzmir Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni- Müdür Metin Oyman, İzmir Devlet Tiyatro Sanatçısı Sedat Şenoğlu, Emekli Devlet Tiyatro Sanatçısı Bozkurt Kuruç, bürokratlar ve sivil toplum örgütleri katıldı.

Yönetmenliğini üstlenen ve aynı zamanda rol alan iki oyuncudan biri olan Levent Ulukut’a Gülay Toprak eşlik etti. Esen Özman'ın Türkçeye kazandırdığı oyun, izleyenlerden tam not aldı.

Oyunculara çiçek takdim eden Urla’nın ilk kadın Belediye Başkanı Uyar; “Bu gece bizler için çok önemli bir gece çünkü Urla bir ilke imza atıyor. Bu akşamın oluşumunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑