KÜLTÜR/SANAT

Urla Uluslararası festivallerin merkezi olacak.

SANATSAL GELİŞİMİ DESTEKLEYEN DEVLET TİYATROLARI GENEL MÜDÜRÜ BİRECİK URLA’YA GELDİ

3 Nisan 2015 Saat: 10:34
Urla Uluslararası festivallerin merkezi olacak.
Urla Uluslararası festivallerin merkezi olacak.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Necat Birecik,  Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Ercan Serin, İzmir Devlet Tiyatroları Müdürü Metin Oyman, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve İzmir Devlet Tiyatro Sanatçısı Sedat Şenoğlu Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde bir araya geldiler.

Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi ve Devlet Tiyatroları işbirliği ile Urla’nın Uluslararası festivallerde yer alması için ilk adım atıldı. Urla’da Devlet Tiyatroları sahnesinin altyapı çalışmaları ve Urla’da tiyatronun gelişmesi adına sohbet eden grup, Urla’nın kültürel, sanatsal ve tarihsel yapısını değerlendirdiler.

URLA SANATIN MERKEZİ OLACAK

Klasik Oyunların Ege kıyıları özellikle Urla kıyılarında başladığı ve tüm dünyada da bilinen sanatın kenti  Urla, yapılacak olan festivaller ile yeniden canlandırılarak Uluslararası festivallerin merkezi olacak.

URLA KISKANILACAK BİR YER

Belediyelerde Genel Sanat Müdürlüğü yaptığını söyleyen Birecik, Urla’nın kıskanılacak bir yer olduğunu ve özellikle İzmir’de kültürel anlamda sanata daha fazla önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi.  

ORGANİK TİYATROLAR YAPILMALI

Sanatı siyasetin dışında tutarak kuyuyu kirletmeden yapılması gerektiğine inanan Birecik,  son 10 yıldır çocuk tiyatrolarında pedagog formasyonundan  geçmeyen tiyatrolar yapıldığını söyleyerek ebeveynlerin tek isteğinin organik çocuk tiyatrosunun yapılması olduğunu söyledi.

URLA BELEDİYESİ ÇALIŞANLARI TİYATRO GRUBUNU ZİYARET ETTİLER

Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde bugün saat 20:00’de gerçekleşecek olan Urla Belediyesi Çalışanları Tiyatro Grubu’nun “İşimizi de Sanatımızı da Yaparız”  oyununun provasını Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Necat Birecik,  Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Ercan Serin, İzmir Devlet Tiyatroları Müdürü Metin Oyman, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ziyaret ettiler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑