KÜLTÜR/SANAT

Yedinci kez buluştular

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonunca (UDEF) 20 ilde organize edilen "7. Uluslararası Öğrenci Buluşması" kapsamında tören düzenlendi

10 Mayıs 2014 Saat: 18:23
Yedinci kez buluştular
Yedinci kez buluştular

İzmit Cumhuriyet Parkı'ndaki törende konuşan UDEF Yönetim Kurulu Üyesi Şemsettin Polatcan, Türkiye'de öğrenim gören 160 ülkeden 55 bin yabancı öğrencinin ülkelerini tanıtmaları için etkinliği 20 kentte gerçekleştirdiklerini söyledi.

Uluslararası öğrencileri misafir gördüklerini dile getiren Polatcan, "İnancımız, medeniyet değerlerimiz ve geleneklerimiz, ilim için yola çıkan insana destek olmayı öğütlemektedir. Bu sebeple ülkemize gelen öğrencilere 'yabancı değil, misafir' diyoruz" ifadesini kullandı.

Polatcan, yabancı öğrenci kavramının tüm dünyada yerini uluslararası öğrenci kavaramına bıraktığına dikkati çekerek, "Osmanlı ve Selçuklu coğrafyası başta olmak üzere topraklarımızın her köşesinde kurulmuş bütün medreselerde dünyanın her yerinden gelen ilim taliplilerine ev sahipliği yapılmıştır. Anadolu insanının misafirperverliği her anlamda övgüye layıktır. UDEF'e üye dernekler ve bu alanda çalışan diğer kuruluşlar bir anlamda bu tarihi sorumluluğu yerine getirmektedir" diye konuştu.

UDEF'in kardeşliğin adı olduğunu vurgulayan Polatcan, "7. Uluslararası Öğrenci Buluşması, ülkemizin ev sahipliği yaptığı 55 bin uluslararası öğrencinin gündeme getirilmesini hedeflemektedir. Dünya, Türkiye'dedir ve Türkiye'yi dünyaya uluslararası öğrenciler taşıyacaktır. Bugün itibarıyla aynı anda 20 şehirdeki meydanlarda kurulan 475 çadırda 104 ülkeden 14 bin öğrenci, 700 ülke standı ve 160 farklı etkinlikle dünyayı Türkiye'ye taşıyacak, yerel kıyafetleriyle, ülkelerinden getirdikleri yerel unsurlarla Türkiyeli misafirlerini ağırlayacak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, kentte öğrenim gören 50 ülkeden 300 öğrenci, stantlarda ülkelerine ait yöresel kıyafetleri ve yiyecekleri tanıttı, dans gösterileri sundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑