GÜNCEL

Yirmi günlük kocası öldürdü, ailesi izledi

Ağrı'da 20 günlük kocası tarafından öldürülen 18 yaşındaki Dilan'ın, başka bir genci sevdiği gerekçesiyle aile meclisi kararıyla töre cinayetine kurban gittiği ortaya çıktı. Cinayeti izleyen aile üyeleri de tutuklandı

26 Haziran 2013 Saat: 09:04
Yirmi günlük kocası öldürdü, ailesi izledi
Yirmi günlük kocası öldürdü, ailesi izledi
Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde 20 gün önce evlenen Dilan Doğan'ın (18), kocası tarafından öldürüp gömüldüğü anlaşıldı. Selçuk Doğan ile teyzesinin kızı Dilan, 1 yıl önce ailelerinin aldığı bir kararla nişanlandı. İddiaya göre aslında başka bir genci seven Dilan, ailesine karşı gelememişti. Nişanlıyken sık sık tartışan iki genç, üç hafta önce evlendirildi. Nişanlılıklarının son döneminde eşine başka birini sevdiğini söyleyen Dilan, evlendikten sonra da bu nedenle ilişkiye girmeyi reddetti. Selçuk Doğan durumu ailesine anlattı. Onlar da Dilan'ın ailesiyle görüşerek "kızınız başkasını seviyormuş gelin alın" dedi. İddiaya göre genç kızın ailesi ise "Adımız çıkar, elaleme rezil oluruz" diyerek Dilan'ın eve dönmesini kabul etmedi. Bunun üzerine Doğan ailesi, adlarını kötüye çıkaracağını düşündükleri Dilan'ın infaz kararını verdi. Aile meclisinin bu kararı üzerine Selçuk Doğan, genç kızı önce sırtından, yere düşünce de karnından defalarca bıçaklayarak öldürdü. 

VİCDANINA YENİK DÜŞÜP TESLİM OLDU 
Bu sırada babası Mehmet Salih Doğan (60), annesi Zahide Doğan (54) ve ağabeyi Sebih Doğan da (25) cinayeti saniye saniye izledi. Cesedi otomobile koyan ailenin erkekleri, Üçmuratlar köyü yakınlarındaki dere yatağına götürdükleri cesedi burada gömdü. Anne Zahide Doğan da evdeki kan izlerini temizledi. Önce eşinin kaybolduğu söylentilerini yayan Selçuk Doğan, daha sonra vicdan azabına dayanamayıp teslim oldu. Selçuk Doğan, babası ve ağabeyi tutuklanırken, anne ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑